ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ- Enterprise Greece: Επιχειρηματικές ευκαιρίες στις αγορές της Λατινικής Αμερικής

16:40 - 11 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
ΣΕΒ- Enterprise Greece: Επιχειρηματικές ευκαιρίες στις αγορές της Λατινικής Αμερικής
H ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και οι δυνατότητες δραστηριοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων, ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης «Discover Latin America», που συνδιοργανώθηκε από τον ΣΕΒ, το Enterprise Greece και τις Πρεσβείες του Μεξικού, του Παναμά και της Χιλής, χθες, (Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019), στα Γραφεία του Συνδέσμου.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξαν με παρεμβάσεις τους ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γεώργιος Φιλιόπουλος  και η Πρέσβης, κα. Λουΐζα Μαρινάκη. Ο κ. Μπίτσιος ανακοίνωσε τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής, μαζί με το Enterprise Greece και τον ΣΕΒΕ, στο Μεξικό, τον Παναμά και την Χιλή, τον Μάρτιο του 2020.  Ανέπτυξε τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι τρεις αυτές χώρες, για την ελληνική επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς της οικονομίας, όπως φάρμακα, τρόφιμα, ενέργεια, κατασκευές και υπηρεσίες.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, η Πρέσβης της Χιλής, κα. Ares Mora, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Παναμά, κα. Nicky Economou, και η Επικεφαλής Οικονομικών - Εμπορικών και Διεθνών Σχέσεων της Πρεσβείας του Μεξικού, κα. Mora Barreto, παρουσίασαν το οικονομικό περιβάλλον και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που αναδύονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις στις αντίστοιχες αγορές.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τρεις ελληνικές εταιρείες, η Μυτιληναίος Α.Ε., η Chipita Α.Ε. και η Theon Sensors A.E., μοιράστηκαν με το ακροατήριο την εμπειρία τους από την επιτυχή τους παρουσία στις τρείς χώρες.

Σημειώνεται ότι η οικονομία του Μεξικού είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Λατινική Αμερική και η 15η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Το Μεξικό είναι μέλος του G-20, μέλος του ΟΟΣΑ και έχει κατά κεφαλήν ΑΕΠ 9,807 δολάρια, ΗΠΑ.

Η ανάπτυξη της οικονομίας της Χιλής επιβραδύνθηκε τα τελευταία χρόνια, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ να κυμαίνεται μεταξύ 1,5-2,0% από το 2014-2017, ενώ το 2018 αναμένεται να ξεπεράσει το 3%.  Η συνεχής ανάκαμψη των παγκόσμιων τιμών χαλκού και η αυξημένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη, έχουν ενισχύσει αισθητά την οικονομία της Χιλής.

Ο Παναμάς, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου. Το 2018, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3.7%. Η γεωγραφική του θέση, κατέστησε τον Παναμά, όχι μόνο κόμβο θαλάσσιων και αεροπορικών συγκοινωνιών, αλλά διεθνές κέντρο συναλλαγών, τραπεζών και υπηρεσιών.  Η οικονομία του Παναμά, βασίζεται πρωτίστως σε έναν καλά ανεπτυγμένο τομέα υπηρεσιών, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 80% του ΑΕΠ - με το κανάλι του Παναμά ως το μεγαλύτερο οικονομικό παράγοντα. Το κανάλι του Παναμά, εξυπηρετεί περισσότερα από 144 ναυτιλιακά δρομολόγια, που συνδέουν 160 χώρες και εξυπηρετούν περίπου 1.700 λιμάνια στον κόσμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.