ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Veridos Ματσούκης Α.Ε.: Συμφωνία για τα κυπριακά διαβατήρια και τις ταυτότητες

09:40 - 13 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
Veridos Ματσούκης Α.Ε.: Συμφωνία για τα κυπριακά διαβατήρια και τις ταυτότητες
Συμφωνία υπέγραψε στη Λευκωσία η μητρική εταιρία της Veridos Ματσούκης Α.Ε, η Veridos GmbH και η Κυπριακή Δημοκρατία, με την οποία προβλέπεται ότι για τα 5 προσεχή χρόνια οι νέες ταυτότητες, τα διαβατήρια και οι άδειες παραμονής, θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της Veridos Ματσούκης A.E. στην Ελλάδα.

Όλα τα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα παράγονται στην Ελλάδα, θα έχουν λογισμικό υψηλής τεχνολογίας, θα είναι εναρμονισμένα με τις ευρωπαϊκές προβλέψεις και θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας τόσο για την αποφυγή παραχαράξεων και πλαστογραφήσεων όσο και για την προστασία των πολιτών και των προσωπικών τους δεδομένων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα  μπορούν να έχουν στα χέρια τους τις νέες ταυτότητες και διαβατήρια από τον Απρίλιο του 2020, δηλαδή σε 4 μήνες περίπου.

Παράλληλα  με την παραγωγή όλων των εγγράφων ασφαλείας που θα γίνεται στην Ελλάδα, η μητρική εταιρία Veridos GmbH έχει αναλάβει και την αναβάθμιση του εξοπλισμού και του λογισμικού συστήματος των υποδομών του Κυπριακού κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος είναι η 37η χώρα της οποίας τα ταξιδιωτικά έγγραφα ασφαλείας θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Veridos Ματσούκης Α.Ε., η οποία είναι η μοναδική  ιδιωτική εταιρία στην Ελλάδα που διαθέτει τις διεθνείς πιστοποιήσεις και τη δυνατότητα να παράγει κάθε είδους έγγραφα ασφαλείας.

«Κάθε φορά που μια χώρα εμπιστεύεται την παραγωγή των ταξιδιωτικών εγγράφων αισθανόμαστε υπερήφανοι και τώρα - όπως είναι φυσικό -  με την περίπτωση της Κύπρου, διπλά υπερήφανοι. Αυτές οι επιτυχίες που συμβάλουν με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη της χώρας μας και στην ανάδειξή της σε κόμβο υψηλής τεχνολογίας, δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς τη διαρκή ανανέωση του τεχνολογικού και λογισμικού μας  εξοπλισμού, την καθοριστική συμβολή των στελεχών και των εργαζομένων μας και την αγαστή συνεργασία με τη μητρική εταιρία» δήλωσε ο κος Ευθύμιος Ματσούκης,  Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos Ματσούκης Α.Ε.

«Η προεργασία για την παραγωγή των ταξιδιωτικών εγγράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ήδη αρχίσει», υπογράμμισε  ο   κος Ευθύμιος Ματσούκης,  υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι μόλις πρόσφατα  τέθηκε σε λειτουργία και μια νέα μονάδα παραγωγής με υπερσύχρονα μηχανήματα μετά από επένδυση 35 εκατομμύριων ευρώ, με την οποία η εταιρία αύξησε θεαματικά τις δυνατότητες παραγωγής με τα υψηλότερα standards ασφαλείας και με  τεχνολογία (laser engraving) αιχμής.

Με τη νέα μονάδα σε λειτουργία η εταιρία απασχολεί 300  και πλέον εργαζόμενους. H Veridos Ματσούκης είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Veridos GmbH με έδρα τη Γερμανία και της Ματσούκης Γραφικές Τέχνες Α.Ε., που ιδρύθηκε το 2007 και συνεχίζει την υπερήφανη κληρονομιά της Αλεξ. Ματσούκης Α.Ε, η οποία κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία εκτυπώσεων ασφαλείας πολλών δεκαετιών. Η Veridos GmbH αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ της Giesecke + Devrient GmbH και της Bundesdruckerei GmbH, των δύο μεγαλύτερων Γερμανών παρόχων τεχνολογιών υψηλής ασφαλείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.