ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγική συνεργασία της Rivulis-Eurodrip με την Jaffer Agro Services

15:33 - 16 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
Στρατηγική συνεργασία της Rivulis-Eurodrip με την Jaffer Agro Services
Την παρουσία της στην Κεντρική Ασία, ενισχύει η Rivulis-Eurodrip μέσα από τη στρατηγική της συνεργασία με την Jaffer Agro Services Ltd., ηγέτιδα εταιρεία έργων άρδευσης, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε εμπορικό και παραγωγικό επίπεδο και συνεισφέροντας ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό της γεωργίας στο Πακιστάν.

Αναγνωρίζοντας τις προοπτικές της εν λόγω αγοράς, η οποία αναμένεται να διπλασιασθεί σε βάθος τριετίας, η Rivulis-Eurodrip, συμμετέχει ήδη σε προγράμματα επιδοτήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πωλήσεων σε καλλιέργειες όπως το ζαχαροκάλαμο και το βαμβάκι, που αποτελούν και τις κύριες καλλιέργειες στο Πακιστάν.

Η νέα συνεργασία είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της Rivulis-Eurodrip να καταστήσει τη μικροάρδευση προσβάσιμη και να διαδώσει τα οφέλη της σε αναδυόμενες αγορές και σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών. Παράλληλα, η νέα συμφωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω διάδοση της δορυφορικής πλατφόρμας Manna Irrigation, μιας υπηρεσίας υψηλής τεχνολογίας, η οποία, αναπτύσσοντας δυναμικές προτάσεις άρδευσης σε πραγματικό χρόνο και χωρίς τη χρήση αισθητήρων στο χωράφι, ανοίγει νέους δρόμους στην άρδευση των υπαίθριων καλλιεργειών.

«Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι καθώς η συνεργασία αυτή μας ανοίγει το δρόμο για να κερδίσουμε ηγετικό μερίδιο αλλά και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην περαιτέρω διάδοση μοντέρνων καλλιεργητικών μεθόδων στην πολλά υποσχόμενη αγορά του Πακιστάν, σημείωσε ο Βασίλης Κυκριλής, Γενικός Διευθυντής του Business Unit Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της Rivulis.

Ο αγροτικός κλάδος είναι διαίτερα σημαντικός για το Πακιστάν με το 20% περίπου του ΑΕΠ να προέρχεται από τον συγκεκριμένο κλάδο. Την ίδια στιγμή, η διείσδυση μοντέρνων μεθόδων άρδευσης είναι πολύ μικρή και αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Σήμερα η συγκεκριμένη αγορά εκτιμάται σε πάνω από 10 εκ. ευρώ.

Η Jaffer Agro Services Ltd., αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στα έργα στάγδην άρδευσης του Πακιστάν διατηρώντας μερίδιο της τάξης του 40%. Με κεντρικά γραφεία στο Καράτσι, αλλά και ένα διευρυμένο δίκτυο που καλύπτει περιοχές όπως η Λαχόρη και το Ισλαμαμπάντ, η Jaffer Agro Services Ltd., είναι σε θέση να καλύψει την αγορά του Πακιστάν συνολικά.

Πρωτοπόρος στον τομέα της και με οδηγό την καινοτομία, η Eurodrip αποτέλεσε την πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που εφάρμοσε την επαναστατική μέθοδο ελεγχόμενης παροχής νερού, την στάγδην άρδευση, μία προηγμένη και οικονομικώς αποδοτική διαδικασία για την αγροτική παραγωγή. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, κατασκευάζει και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε συστήματα μικροάρδευσης, τα οποία βελτιστοποιούν τις αποδόσεις των καλλιεργειών, συνεισφέροντας παράλληλα στην ορθολογική διαχείριση του νερού και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.