ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΠΑ Υποδομών: Κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου

08:05 - 14 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
ΔΕΠΑ Υποδομών: Κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου
Με γοργούς ρυθμούς «τρέχουν» οι διαδικασίες για τον διπλό διαγωνισμό της ΔΕΠΑ. Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά τον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ Υποδομών έχοντας ορίσει ως προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών την 14η Φεβρουαρίου, την ώρα που ο διαγωνισμός για την ΔΕΠΑ Εμπορίας αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου.

Μεγάλοι «παίκτες» της ενέργειας έχουν εκδηλώσει άτυπα το ενδιαφέρον τους για την ΔΕΠΑ Εμπορίας. Ανάμεσά τους οι MYTILINEOS, ΕΛΠΕ, MOTOR OIL και Όμιλος Κοπελούζου. Μάλιστα, το πλάνο απολιγνιτοποίησης της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο μέχρι το 2023 θα έχουν αποσυρθεί οι περισσότερες μονάδες λιγνίτη στη χώρα, ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου. Έτσι, έντονο αναμένεται να είναι και το ενδιαφέρον που θα προκύψει από ξένες εταιρείες ή joint ventures με ελληνικές επιχειρήσεις.

Αναφορικά, τώρα, με τη ΔΕΠΑ Υποδομών, στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η πώληση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2020. Στη ΔΕΠΑ Υποδομών έχουν εισχωρήσει οι συμμετοχές της ΔΕΠΑ στην ΕΔΑ Αττικής, στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ και στην ΔΕΔΑ. Για την πώληση αυτή, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει funds γνωστά στον τομέα των υποδομών, διεθνείς εταιρείες διαχείρισης δικτύων αλλά και κατασκευαστικοί όμιλοι.

Οι μελλοντικοί ανάδοχοι των ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών, θα αποκτήσουν και πρόσβαση σε έργα που «συνοδεύουν» τις δύο εταιρείες, ανάμεσα στα οποία είναι το έργο δημιουργίας πλωτού τερματικού υγροποιημένου σταθμού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το έργο ανάπτυξης δικτύων διανομής CNG ή LNG.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:08 - 14 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.