ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμβαση μεταξύ Grid Telecom και Wind για δίκτυο οπτικών ινών

10:45 - 21 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
Σύμβαση μεταξύ Grid Telecom και Wind για δίκτυο οπτικών ινών
Η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ Grid Telecom και η εταιρεία Wind υπέγραψαν μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσης δικτύου κορμού οπτικών ινών.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 15 έτη και προβλέπει την εκμίσθωση πολλαπλών ζευγών Οπτικών Ινών σε τμήματα του δικτύου του ΑΔΜΗΕ στην ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικού μήκους 1.600 χλμ. Τα συγκεκριμένα ζεύγη οπτικών ινών αποτελούν τη φυσική υποδομή μέσω της οποίας η WIND Ελλάς υλοποιεί το δίκτυο κορμού Αθήνας – Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας συγχρόνως δύο απολύτως εναλλακτικές οδεύσεις.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, αναφέρει σχετικά: «Μέσω της Grid Telecom, ο ΑΔΜΗΕ σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί ενεργά στη χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών στα πρότυπα των μεγάλων Ευρωπαίων Διαχειριστών Μεταφοράς Ενέργειας. Η GRID κάνει σήμερα τα πρώτα της βήματα και εκτιμούμε ότι, σύντομα, θα κάνει άλμα ανάπτυξης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μεταφοράς δεδομένων».

«Με τη συνεργασία αυτή η WIND διαθέτει πλέον πάνω από 6.000 χλμ οπτικής ίνας πανελλαδικά ισχυροποιώντας τη θέση της στην ανάπτυξη του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα», αναφέρει από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND Νίκος Πανόπουλος.

Η Grid Telecom συστάθηκε τον Ιανουάριο 2019. Στόχος της είναι να αξιοποιήσει το δίκτυο οπτικών ινών μήκους 2.700 χλμ. που είναι ήδη εγκατεστημένο στις Γραμμές Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης του Διαχειριστή, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής του μέσω των εναέριων και υποθαλάσσιων Γραμμών Μεταφοράς, συνολικού μήκους 12.000 χλμ., σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Εντός του 2020, η Grid αναμένεται να ξεκινήσει την εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακού δικτύου σύγχρονης τεχνολογίας προκειμένου να διαθέσει μισθωμένες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων. Ο σχεδιασμός των επεκτάσεων του δικτύου υλοποιείται με γνώμονα τις εμπορικές ανάγκες. Μέσω του δικτύου της Grid θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς κίνησης στη νησιωτική χώρα και πέραν των συνόρων της Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 21 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.