ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Roche Hellas: Στο πλευρό των ασθενών με καινοτόμες θεραπείες για καλύτερη ποιότητα ζωής Κύριο

10:08 - 26 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
Roche Hellas: Στο πλευρό των ασθενών με καινοτόμες θεραπείες για καλύτερη ποιότητα ζωής
Στη χώρα μας, υπάρχει ανάγκη για νέους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας σημαντικών νόσων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα ιατρικά δεδομένα για τη χώρα μας: α) η επίπτωση του καρκίνου αναμένεται να φθάσει το 27% μέχρι το 2035, β) ο καρκίνος του μαστού, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα είναι οι πιο συχνά αναφερόμενοι και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 57% της συνολικής επιβάρυνσης, γ) καταγράφονται σχεδόν 200.000 ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς κάθε χρόνο αναφέρονται 30.000 νέες περιπτώσεις, δ) Μία στις δύο γυναίκες με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας θα καταλήξει από τη νόσο – μια νόσο που μπορεί κατά 99% να αποφευχθεί χάρη στις εξελίξεις στο πεδίο της πρόληψης με τον εμβολιασμό και τον οργανωμένο προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και στο πεδίο της θεραπείας.

Όλες αυτές τις ανάγκες υγείας επιχειρούν να καλύψουν με το ερευνητικό έργο τους οι φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. H Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο. Από το 1896 που ιδρύθηκε εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας πολλών παθήσεων και να προσφέρει σημαντικό όφελος  στην κοινωνία.

Καλύπτοντας ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες

Στην παγκόσμια κορυφή της βιοτεχνολογίας η Roche, με ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την αιματολογία, την ανοσολογία, την νευρολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία συμβάλλει προς  αυτή τη κατεύθυνση της κάλυψης των αναγκών υγείας και  στη χώρα μας.

Κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά, στην ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και στη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.

Πρωτοπορεί παγκοσμίως στον Κλάδο των Φαρμάκων κυρίως για χρόνιες νόσους και των Διαγνωστικών προϊόντων. Η Roche εστιάζει και επενδύει στην έρευνα και στην τεχνολογία προκειμένου να παράγει καινοτόμα φάρμακα που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των ασθενών.

Μακροχρόνια δέσμευση – διεθνής παρουσία

Περισσότερα από τριάντα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί από τη Roche συμπεριλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μεταξύ αυτών πολύτιμα για τη ζωή αντιβιοτικά, ανθελονοσιακά και αντικαρκινικά φάρμακα. Επιπλέον, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, η Roche έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον Κλάδο του Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones.

Ο Όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και το 2018 απασχόλησε περισσότερους από 94.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το 2018, η Roche επένδυσε 11 δισ. ελβετικά φράγκα σε Έρευνα & Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις ύψους 56,8 δισ. ελβετικών φράγκων.

Έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και στην Ελλάδα

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της Roche Hellas για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, απασχολώντας σήμερα 154 άτομα. Τα τελευταία χρόνια (2015-2018), παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, έχουν επενδυθεί  περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ σε 32 κλινικές μελέτες.  Συγχρόνως, περισσότεροι από 1.000 ασθενείς είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν δωρεάν και πρώιμη πρόσβαση σε νέες, καινοτόμες θεραπείες. Η Roche Hellas συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική οικονομία, έχοντας καταβάλει συνολικά 52 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές την περίοδο 2015-2017, ενώ για το χρονικό διάστημα 2015-2018 επένδυσε συνολικά 400.000 ευρώ σε προγράμματα εκπαίδευσης, έρευνας και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με συλλόγους ασθενών από 11 θεραπευτικές κατηγορίες.

Ο ασθενής στο επίκεντρο

Όπως επισημαίνει η Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas, κα Ξένια Καπόρη, «η καινοτομία αποτελεί θεμέλιο λίθο της δομής της Roche, με σκοπό την εξεύρεση νέων καινοτόμων θεραπειών που καλύπτουν ανεκπλήρωτες ανάγκες και βοηθούν τους ασθενείς να ζουν περισσότερο και καλύτερα. Συμπληρώνοντας φέτος 41 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας, στη Roche Hellas λειτουργούμε με στόχο να εξασφαλίσουμε στους Έλληνες ασθενείς ανεμπόδιστη πρόσβαση στις θεραπείες μας. Όλοι εμείς καθοδηγούμαστε καθημερινά από το σκοπό μας: Να κάνουμε τώρα αυτό που θα χρειαστούν οι ασθενείς στο μέλλον. Ο ασθενής είναι και θα παραμείνει στο επίκεντρο αυτού που κάνουμε και ο λόγος για τον οποίο δουλεύουμε καθημερινά».

Έρευνα & Ανάπτυξη σε αριθμούς

Τι σημαίνει ωστόσο να επενδύεις στην καινοτομία; Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι χρειάζονται:

  • 12 χρόνια
  • 7 εκατομμύρια ώρες δουλειάς
  • 6.587 πειράματα
  • 423 ερευνητές

για να αναπτυχθεί 1 μόριο σε φάρμακο.

Σε ένα καινοτόμο φάρμακο που θα αλλάξει τον τρόπο που οι επαγγελματίες υγείας διαχειρίζονται μια νόσο και θα παρέχει μια νέα σύγχρονη θεραπευτική επιλογή στους ασθενείς.

Η Roche επενδύει πρωτίστως (19% του κύκλου εργασιών της) στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων και διαγνωστικών προϊόντων, ενώ συμπληρώνει τις δικές της παγκόσμιες ερευνητικές προσπάθειες με ένα πλήθος συμφωνιών συνεργασίας με πανεπιστήμια, ερευνητικά εργαστήρια και εταιρείες βιοτεχνολογίας. Αυτό το δίκτυο που συμπεριλαμβάνει την Ιαπωνική Chugai και την πλήρως ενταγμένη στον όμιλο Roche, Αμερικανική εταιρεία Genentech, παρέχει ένα ευρύ πεδίο πρόσβασης στην καινοτομία. Ως η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες ανακαλύψεις και τεχνολογίες στην ανάπτυξη των προϊόντων μας. Με αυτό τον τρόπο μετατρέπει ένα πλήθος ιδεών σε ιατρικές λύσεις.

Υψηλές επενδύσεις και στην Ελλάδα

H Roche Hellas επενδύει σημαντικά στην Έρευνα και Ανάπτυξη. Συνοπτικά αξίζει να αναφερθεί ότι:

  • 12 εκατομμύρια € επενδύθηκαν από τη Roche Hellas στην κλινική έρευνα μεταξύ των ετών 2015-2018 και το 2018 η επένδυση έφτασε τα 4,2 εκατομμύρια €
  • Το 2017 η Roche Hellas κατείχε στην Ελλάδα την πρώτη θέση στον αριθμό παρεμβατικών μελετών που εγκρίθηκαν στην Ογκολογία ενώ αντίστοιχα το 2018 βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Συνολικά πάνω από 20 νέες κλινικές μελέτες σε όλες τις θεραπευτικές περιοχές ξεκίνησαν τα τελευταία τρία χρόνια.
  • Χρόνο με το χρόνο είναι ενεργές περίπου 40 κλινικές μελέτες της Roche σε 170 ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα
  • Κλινικές μελέτες που τα τελευταία τρία χρόνια παρείχαν έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς, σε 10 θεραπευτικές κατηγορίες, σε περισσότερες από 20 διαφορετικές ενδείξεις, βελτιώνοντας την ίδια στιγμή την κλινική πρακτική στην Ελλάδα και την Κύπρο και κυρίως τη παρεχόμενη φροντίδα των ασθενών
  • ·Η αντίστοιχη επένδυση της Roche Hellas για το 2019 αναμένεται να φτάσει τα 3 εκατομμύρια €.

Πρόκειται για μία επένδυση πραγματικά αξιοσημείωτη που μεταφράζεται σε καινοτόμα διαγνωστικά προϊόντα, φάρμακα και υπηρεσίες που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών και τους προσφέρουν ουσιαστικά οφέλη. Από την έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη μέχρι τη διάγνωση, τη θεραπεία των νόσων και την παρακολούθηση της θεραπείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.