ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cisco: Ακαδημία ψηφιακών δεξιοτήτων στην Πρέβεζα

18:00 - 28 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
Cisco: Ακαδημία ψηφιακών δεξιοτήτων στην Πρέβεζα
Η πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων (Cisco Networking Academy) στην Ήπειρο είναι πλέον γεγονός και θα λειτουργήσει τον Φεβρουάριο στο Δήμο Πρέβεζας κατόπιν της σχετικής συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας, της Cisco και του πιστοποιημένου από την εταιρεία επιβλέποντα φορέα του Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG.

Η συμφωνία για την υλοποίηση του πλάνου ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψηφιακών δεξιοτήτων η οποία προβλέπει τη δημιουργία δύο τμημάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2020, έγινε στις 13 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία της Cisco. Η λειτουργία της ακαδημίας αποτελεί μία πρώτη δράση του Δήμου για την εξέλιξή της ως smart city.

Η Ακαδημία θα λειτουργήσει με ένα πρώτο τμήμα 15 ατόμων με δωρεάν εκπαίδευση, συμμετοχή στις εξετάσεις και απόκτηση πτυχίου CCNA, τα οποία θα επιλεγούν βάση εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων από ειδική επιτροπή και θα αποκτήσουν την πιστοποίηση μετά από μία εκπαίδευση 200 ωρών. Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει και δεύτερο τμήμα 15 ατόμων για την απόκτηση του CCNA καθώς και σταδιακή ανάπτυξη λειτουργίας τμημάτων  και άλλων ψηφιακών δεξιοτήτων είτε δωρεάν είτε χαμηλού κόστους συμμετοχής για  την κάλυψη των αναγκών κάθε κοινωνικής, εκπαιδευτικής και ηλικιακής ομάδας των Δημοτών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ευχαρίστησε τη Cisco και το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος SCG τονίζοντας: «Αυτή η δράση αποτελεί μία δυναμική απάντηση στην καρδιά του προβλήματος της ανεργίας, και ιδιαίτερα των νέων μας με όραμα και όρεξη για εκπαίδευση και ανάπτυξη στην επαγγελματική τους ανέλιξη. Ευελπιστούμε να προσφέρουμε με τα προγράμματα όχι μόνο το κλειδί μίας νέας προοπτικής αλλά συνάμα και το αντικλείδι των δεσμών του επαγγελματικού αυτοπεριορισμού και του πλέον απαγορευτικού φαινομένου του ψηφιακού αποκλεισμού για την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή είσοδο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.