ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιούφας: Θετική η κυβέρνηση για αγωγό Southstream

13:56 - 25 Ιουν 2007 | Επιχειρήσεις
Θετικά βλέπει η κυβέρνηση τη νέα όδευση εφοδιασμού για φυσικό αέριο της Ιταλίας. Πρόκειται για τον αγωγό Southstream, για τον οποίον το περασμένο Σάββατο στη Ρώμη υπεγράφη μια συμφωνία μεταξύ της ιταλικής εταιρείας Eni και της ρωσικής εταιρείας Gazprom.

«Έχουμε ενημερωθεί από τους ομολόγους μου υπουργούς, τον υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον κ. Χριστένκο και τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας κ. Μπερσάνι για τη νέα όδευση φυσικού αερίου, τον αγωγό Southstream» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας προσθέτοντας ακόμη ότι «η όδευση αυτή κρίνεται και από εμάς και από ότι πληροφορήθηκα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μια θετική εξέλιξη διαφοροποίησης των οδών προμήθειας φυσικού αερίου της Ευρώπης. Η Χώρα και η κυβέρνηση στέκεται θετικά απέναντι σε κάθε τι το οποίο συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής και ολόκληρης της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα η Ελλάδα και η Ιταλία συνεργάζονται στενά σε ένα μεγάλο έργο για τις δύο χώρες, την Τουρκία και τις χώρες παραγωγούς της Κασπίας, τον υποθαλάσσιο Ελληνο-Ιταλικό αγωγό φυσικού αερίου, το οποίο στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2008.

 

«Η σύγχρονη Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μεγάλο διεθνές ενεργειακό κόμβο μεταφοράς πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, στηρίζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διαφοροποίηση των οδών διέλευσης ενεργειακών πόρων και την ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.   

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.