ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UPS: Αύξηση 8,8% στα προσαρμοσμένα κέρδη για το 2019

16:11 - 04 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
UPS: Αύξηση 8,8% στα προσαρμοσμένα κέρδη για το 2019
H UPS ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 2,11 δολαρίων ανά μετοχή για το 2019, σημειώνοντας αύξηση 8,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν την έντονη αύξηση του όγκου πωλήσεων στην αγορά των Η.Π.Α. και τη θετική επίδραση της επιτυχημένης λειτουργίας σε όλα τα τμήματα.

«Οι βελτιώσεις του δικτύου μας επέτρεψαν στη UPS να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης για μεταφορές από αέρος, βελτιώνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα και οδηγώντας σε θετική λειτουργική μόχλευση», δήλωσε ο David Abney, UPS Chairman & CEO. «Το 2020 θα συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, να ενισχύουμε το δίκτυό μας και να δημιουργούμε νέες λύσεις για να υποστηρίξουμε στρατηγικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.»

Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η εταιρεία κατέβαλε μη ρευστές συνταξιοδοτικές δαπάνες ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά φόρων σε τιμές αγοράς, αλλά και δαπάνες επιχειρηματικού  μετασχηματισμού ύψους 39 εκατομμυρίων δολαρίων μετά φόρων. Προχώρησε επίσης σε εγχώριες νομικές δαπάνες ύψους 91 εκατομμυρίων δολαρίων μετά φόρων, που σχετίζονταν κυρίως με την υπόθεση των τσιγάρων στη Νέα Υόρκη. Ο συνολικός αντίκτυπος στα κέρδη ανά μετοχή ήταν 2,23 δολάρια ανά απομειωμένη μετοχή. Σε τιμές αγοράς, οι δαπάνες για τις συντάξεις ύψους 1,42 δολαρίων ανά απομειωμένη μετοχή συμπεριλήφθηκαν στα αποτελέσματα της εταιρείας βάσει των Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών για το τέταρτο τρίμηνο κατά την περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

aufhafhuias

Συνολικά, για την εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο του 2019:

  • Η μέσος ημερήσιος όγκος διανομών ξεπέρασε τα 26,6 εκατομμύρια πακέτα, αύξηση 7,5% που οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση αεροπορικών υπηρεσιών στις Η.Π.Α.
  • Τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,6% στα 20,6 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της έντονης μέσης ημερήσιας αύξησης του όγκου πωλήσεων κατά τις γιορτές
  • Το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε κατά 6,4% και 13,7% σε προσαρμοσμένη βάση, με βελτίωση περιθωρίου σε όλα τα τμήματα.

Δραστηριότητα στις Η.Π.Α.

Ο εγχώριος τομέας της εταιρείας στις Η.Π.Α. επωφελήθηκε από αρκετές πρωτοβουλίες μετασχηματισμού, όπως  η αύξηση χωρητικότητας που επιτεύχθηκε χάρη στην αυτοματοποίηση, αλλά και η προσθήκη νέων αεροσκαφών  στον παγκόσμιο αεροπορικό στόλο, που επέτρεψαν στη UPS να διαχειριστεί την αύξηση του όγκου σε κάθε μήνα του τριμήνου. Ο συνολικός όγκος σε όλα τα προϊόντα αυξήθηκε σχεδόν κατά 9%. Η ανάπτυξη προήλθε από τη διαρθρωτική στροφή προς ταχύτερη παράδοση στον τομέα του λιανεμπορίου και του ηλεκτρονικού εμπορίου και από τις επιτυχίες έναντι του ανταγωνισμού. Η UPS παρουσίασε ανάπτυξη από έναν αριθμό μεγάλων πελατών αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την ανάπτυξη να οφείλεται στον μεγαλύτερο πελάτη της UPS, την Amazon.

«Επεξεργαστήκαμε έναν όγκο-ρεκόρ κατά τη διάρκεια του τριμήνου, καθώς οι πελάτες επωφελήθηκαν πλήρως από τις δυνατότητες του ολοκληρωμένου μας δικτύου και από το ευρύ φάσμα λύσεων που προσφέρουμε», δήλωσε ο κ. Abney. «Δεδομένων των τεράστιων ευκαιριών που έχουμε μπροστά μας, επιλέξαμε να υλοποιήσουμε τώρα πρωτοβουλίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιταχύνοντας το δίκτυό μας και διευρύνοντας τις δραστηριότητές μας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Οι δράσεις αυτές θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά μας και θα δημιουργήσουν ανάπτυξη».

mabfajs

  • Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 833 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση πάνω από 6,5%, με αύξηση σε όλα τα προϊόντα.
  • Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7,5% - πάνω από 20% σε προσαρμοσμένη βάση.
  • Το λειτουργικό περιθώριο ανήλθε σε 8%. Tο προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο επεκτάθηκε κατά 110 μονάδες βάσης.
  • Το κόστος μονάδας μειώθηκε κατά 2,1%. Σε προσαρμοσμένη βάση μειώθηκε κατά 3,2%, συμβάλλοντας σε θετική λειτουργική μόχλευση για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Διεθνής δραστηριότητα

Ο διεθνής τομέας απέδωσε υψηλότερα κέρδη και επέκτεινε το λειτουργικό περιθώριο, με καλή προσαρμογή στο δυναμικό μακροοικονομικό περιβάλλον. Η υλοποίηση των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, η διαχείριση του κόστους και η στρατηγική εστίαση σε ευκαιρίες που συνδέονται με την αγορά αλλά και με το ηλεκτρονικό εμπόριο επέτρεψαν τη σταθερή απόδοση για το τρίμηνο.

zsjagfd

  • Ο όγκος των εξαγωγών υποχώρησε ελαφρά, καθώς τα κέρδη από τις ενδοευρωπαϊκές, ενδοασιατικές και αμερικανικές εμπορικές εξαγωγές δεν αντιστάθμισαν πλήρως τις μειώσεις που προέκυψαν στις εξαγωγές προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και μεταξύ Ασίας-ΗΠΑ.
  • Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από 2% και κατά 3,6% σε προσαρμοσμένη βάση.
  • Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους του κλάδου παρέμεινε ισχυρό, στο 21,2%. Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο επεκτάθηκε κατά 110 μονάδες βάσης.

Τομέας Supply Chain και Freight

Ο τομέας Supply Chain και Freight παρήγαγε σημαντική αύξηση κέρδους κατ’ αυτό το τρίμηνο. Ο τομέας επέκτεινε επίσης τα λειτουργικά περιθώρια, με γνώμονα τις πειθαρχημένες δράσεις διαχείρισης του κόστους και τη συνεχή εστίαση στην ανάπτυξη της πελατειακής βάσης.

vbfisrfd

  • Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από 16% και 17% σε προσαρμοσμένη βάση.
  • Η Logistics, η Marken και η UPS Freight παρουσίασαν αύξηση των εσόδων.
  • Η Logistics και η Marken παρουσίασαν διψήφια αύξηση κερδών, που βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι πιο ήπιες συνθήκες στη μεσιτεία διακίνησης εμπορευμάτων και φορτοεκφόρτωσης.
  • Η UPS Freight παρουσίασε αύξηση κατά 100% του LTL (Less-Than-Truckload) κατά 2,5%, λόγω της έμφασης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ενοποιημένα αποτελέσματα για το έτος 2019

  • Οι επενδύσεις για τον «μετασχηματισμό» της UPS παρήγαγαν υψηλότερα συνολικά έσοδα, αύξηση λειτουργικών κερδών και επέκταση περιθωρίων κέρδους σε όλα τα τμήματα.
  • Για το έτος 2019, το απομειωμένο κέρδος ανά μετοχή ανήλθε σε 5,11 δολάρια, ενώ το προσαρμοσμένο απομειωμένο EPS ανερχόταν σε 7,53 δολάρια, χωρίς τις επιπτώσεις των δαπανών συνταξιοδότησης, των τελών μετασχηματισμού και των νομικών εξόδων.
  • Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της έντονης αύξησης του όγκου στις ΗΠΑ
  • Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια και σε προσαρμοσμένη βάση σε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο τη στήριξη των βελτιώσεων του δικτύου.
  • Οι ετήσιες προσαρμοσμένες διαθέσιμες ταμειακές ροές ξεπέρασαν τα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Τα μερίσματα που καταβλήθηκαν ανήλθαν σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση κατά 5,5% ανά μετοχή σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Η εταιρεία αγόρασε εκ νέου περισσότερες από 9 εκατομμύρια μετοχές, καταβάλλοντας περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Διευκρίνιση

Η εταιρεία παρέχει οδηγίες σε  προσαρμοσμένη βάση (εκτός Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών) επειδή δεν είναι εφικτό να προβλεφθεί εκ των προτέρων ο αντίκτυπος που θα έχουν οι προσαρμογές των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων ή άλλων απρόβλεπτων δαπανών που θα συμπεριλαμβάνονταν σε δημοσιευμένα, πραγματικά αποτελέσματα βάσει Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών.

«Η UPS κατάφερε να αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις το 2019, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής», δήλωσε ο Brian Newman, CFO της UPS. «Ήμασταν σε θέση να εκμεταλλευτούμε τις επενδύσεις κεφαλαίου που πραγματοποιήσαμε για να αυξήσουμε τα κέρδη και να επεκτείνουμε τα περιθώρια. Πλέον, επιταχύνουμε τις πρωτοβουλίες μας το 2020 προκειμένου η UPS να αξιοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης».

  • Τα προσαρμοσμένα, απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 7,76 και 8,06 δολαρίων. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη περιλαμβάνει και τυχόν αδυναμίες του βιομηχανικού τομέα στις Η.Π.Α./ διεθνώς καθώς και δαπάνες για πρωτοβουλίες με μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα αυξήσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της UPS και θα αυξήσουν τα κέρδη ανά μετοχή το 2021.
  • Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής για το 2020 αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 22,5 και 23,5%.
  • Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες προγραμματίζεται να ανέλθουν σε περίπου 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως για την επέκταση των αυτόματων τεχνολογιών και την υποστήριξη των εγκαταστάσεων παγκοσμίως.
  • Τα μετρητά από δραστηριότητες αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια και η διαθέσιμη ταμειακή ροή αναμένεται να ανέλθει μεταξύ 4,3 και 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • Τα τέλη για τον μετασχηματισμό εξαιρούνται.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.