ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μytilineos: Τι σημαίνει η είσοδος στα χρυσοφόρα ναυτιλιακά απόβλητα Κύριο

08:00 - 07 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Μytilineos: Τι σημαίνει η είσοδος στα χρυσοφόρα ναυτιλιακά απόβλητα
Στο χρυσοφόρο πεδίο των ναυτιλιακών αποβλήτων εισήλθε ο όμιλος Mytilineos μετά την απόκτηση της βορειοελλαδίτικης εταιρίας Zeologic.

Η συμφωνία με την Fairdeal Marine Services φέρνει κατ’ αρχήν την κατασκευή της πρώτης μονάδας επεξεργασίας απόβλητων πετρελαιοειδών ιλύων, καθώς και ιλύων που προκύπτουν από συστήματα επεξεργασίας αέριων ρύπων.

Ταυτόχρονα, όμως αποτελεί και την είσοδο της εταιρίας σε ένα hot κομμάτι αυτής της εξειδικευμένης και υπό ανάπτυξη αγοράς, καθώς αυτή η μονάδα θα μπορεί να επεξεργαστεί απόβλητα και από scrubbers, τα οποία τοποθετούνται μαζικά στα πλοία λόγω του νέου κανονισμού του IMO για την χρήση καυσίμων μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο.

Έρχεται, δηλαδή, σε μία χρονική περίοδο όπου οι απαιτήσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της διαχείρισης των απόβλητων της ναυτιλίας αυξάνονται διαρκώς. Έτσι, το συγκεκριμένο deal είναι μόνο το αρχικό βήμα, καθώς οι ανάγκες της αγοράς θα φέρουν κι άλλες αντίστοιχες μονάδες τόσο στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, όσο και σε άλλα σημεία.

Η μονάδα αυτή θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του ομίλου Fairdeal στην Φουτζέϊρα των Hνωμένων Aραβικών Eμιράτων και αποτελεί το πρώτο περιβαλλοντικό project της Zeologic στη Μέση Ανατολή.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.