ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 5 μνηστήρες για τη ΔΕΠΑ Υποδομών- Πιθανή ολιγοήμερη παράταση του διαγωνισμού

16:42 - 12 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Οι 5 μνηστήρες για τη ΔΕΠΑ Υποδομών- Πιθανή ολιγοήμερη παράταση του διαγωνισμού
Τo απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου 2020, εκπνέει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών. Απομένουν λιγότερα από δύο εικοσιτετράωρα, και το ενδιαφέρον από ξένους οίκους είναι μεγάλο. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι πιθανότατα να δοθεί μία μικρή παράταση δύο εβδομάδων μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου για να υποβληθούν οι φάκελοι των ενδιαφερομένων.

Εφόσον τελικώς δοθεί παράταση στην προθεσμία του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ Υποδομών εκτιμάται ότι το ίδιο θα συμβεί και για την Εμπορία καθώς πρόθεση των εμπλεκομένων είναι οι δυο διαγωνισμοί να μην προχωρούν ταυτόχρονα. Κι αυτό γιατί στην μεν ΔΕΠΑ Υποδομών τα ΕΛΠΕ είναι πωλητής του 35% ενώ στην ΔΕΠΑ Εμπορίας θα διεκδικήσουν να διευρύνουν το μερίδιο τους (35% σήμερα) συμμετέχοντας στον διαγωνισμό.

Ποιοι ενδιαφέρονται για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διαδικασία αναμένεται να συμμετάσχουν 7-8 επενδυτικά σχήματα μεταξύ των οποίων τέσσερις ή πέντε ευρωπαϊκές εταιρίες με δραστηριότητα στη διαχείριση δικτύων φυσικού αερίου, αλλά και κινέζικη εταιρία που διαθέτει τον έλεγχο δικτύου φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκή χώρα.

Μεταξύ των εταιριών που φαίνεται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Υποδομών είναι, η γερμανική ΕΟΝ, η ισπανική Enagas, η γαλλική Engie (συνεργάτης της ΤΕΡΝΑ στον ηλεκτρισμό), η Italgas και η επίσης ιταλική Snam που δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα αφού ηγείται της κοινοπραξίας SENFLUGA (Snam, Enangaz, Fluxys) η οποία έχει εξαγοράσει το 66% του ΔΕΣΦΑ.

Σύσταση της νέας εταιρείας έως τις 31 Μαρτίου

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΔΕΠΑ έχει δρομολογήσει το σχέδιο απόσχισης των δραστηριοτήτων που θα περάσουν στη ΔΕΠΑ Υποδομών με στόχο μέχρι τις 31 Μαρτίου να έχει συσταθεί η νέα εταιρεία. Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας πρέπει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 6 Μαρτίου 2020.

 ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.