ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση μίας εβδομάδας στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

20:27 - 12 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Παράταση μίας εβδομάδας στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Υποδομών
Το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε παράταση μίας εβδομάδας στην προθεσμία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών. Η νέα ημερομηνία είναι η Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.

Την πιθανότητα παράτασης για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε επισημάνει ο reporter, προκειμένου να υποβληθούν οι φάκελοι των ενδιαφερομένων. Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον από ξένους οίκους είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του reporter, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για την ΔΕΠΑ Εμπορίας, καθώς πρόθεση των εμπλεκομένων είναι οι δυο διαγωνισμοί να μην προχωρούν ταυτόχρονα. Κι αυτό γιατί στην μεν ΔΕΠΑ Υποδομών τα ΕΛΠΕ είναι πωλητής του 35% ενώ στην ΔΕΠΑ Εμπορίας θα διεκδικήσουν να διευρύνουν το μερίδιο τους (35% σήμερα) συμμετέχοντας στον διαγωνισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

Στη διαδικασία αναμένεται να συμμετάσχουν 7-8 επενδυτικά σχήματα μεταξύ των οποίων τέσσερις ή πέντε ευρωπαϊκές εταιρίες με δραστηριότητα στη διαχείριση δικτύων φυσικού αερίου, αλλά και κινέζικη εταιρία που διαθέτει τον έλεγχο δικτύου φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκή χώρα.

Μεταξύ των εταιριών που φαίνεται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Υποδομών είναι, η γερμανική ΕΟΝ, η ισπανική Enagas, η γαλλική Engie (συνεργάτης της ΤΕΡΝΑ στον ηλεκτρισμό), η Italgas και η επίσης ιταλική Snam που δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα αφού ηγείται της κοινοπραξίας SENFLUGA (Snam, Enangaz, Fluxys) η οποία έχει εξαγοράσει το 66% του ΔΕΣΦΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:01 - 12 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.