ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανοδική πορεία της μητρικής στη βαλκανική γειτονιά

10:10 - 13 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανοδική πορεία της μητρικής στη βαλκανική γειτονιά
Νέα υποχώρηση των πωλήσεών της, σε συγκρίσιμη βάση, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς η ΑΒ Βασιλόπουλος, η εν Ελλάδι θυγατρική του Βελγο-Ολλανδικού ομίλου, Ahold Delhaize.

Στο πλαίσιο αυτό, αυξήθηκαν κατά 5,4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες οι καθαρές πωλήσεις στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη για την μητρική της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος. Για την περιοχή, που εντάσσεται και η Ελλάδα, οι καθαρές πωλήσεις έφτασαν  τα 1,694 δισ. ευρώ αυξανόμενες κατά 5,4%.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Jeff Carr, κατά τη διάρκεια του Conference Call με επενδυτές, η αύξηση των καθαρών πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο οφείλεται στη συγκριτική αύξηση των πωλήσεων, εξαιρουμένης της βενζίνης, κατά 3,6%, η οποία οφείλεται εν μέρει στις ισχυρές επιδόσεις στην Τσεχία, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Αντίθετα όπως ανέφερε οι πωλήσεις στην Ελλάδα σε συγκρίσιμη βάση παρέμειναν ελαφρώς αρνητικές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Βελγο-Ολλανδικού Ομίλου, όπου δεν γίνεται κάποια ειδική αναφορά στην Ελλάδα, οι καθαρές πωλήσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ενισχύθηκαν από την προσθήκη 162 καταστημάτων. Σε επίπεδο ετήσιων αποτελεσμάτων η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή εμφάνισε άνοδο πωλήσεων κατά 4,5% στα 6,288 δισ. ευρώ.

Σε επίπεδο ομίλου, η Ahold Delhaize ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο δ΄ τρίμηνο του 2019 φτάνοντας τα 544 εκατ. ευρώ για τις 13 εβδομάδες μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, έναντι των 517 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν 3,1% στα 17,38 δισ. ευρώ.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.