ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Νέα κίνηση τακτικής από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο

13:25 - 17 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Folli Follie: Νέα κίνηση τακτικής από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο
Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος με επιστολή του προς τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας ανακάλεσε το αίτημα που είχε καταθέσει μια εβδομάδα νωρίτερα για αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie.

Στην επιστολή του με την οποία πλέκει το εγκώμιο στην σημερινή διοίκηση της Folli Follie για τις ενέργειές της, ο Δ. Κουτσολιούτσος ζητεί συγκεκριμένα να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης το αίτημά του για αντικατάσταση του Δ.Σ, αναφέροντας ότι είναι ικανοποιημένος από την έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας. Εισηγείται παράλληλα να πληρωθεί μία από τις κενές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με κάποιον εκπρόσωπο των ομολογιούχων.

Η νέα κίνηση τακτικής του Δ. Κουτσολιούτσου έρχεται λίγα 24ωρα μετά το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη δικαιοσύνη για το «ξήλωμα» όλης της διοίκησης της Folli Follie, με εξαίρεση τον διευθύνοντας σύμβουλο της εταιρείας, τα δύο μέλη που η ίδια έχει τοποθετήσει από τον Δεκέμβριο και τον εκπρόσωπο της κινεζικής Fosun.

Υπενθυμίζεται πως η κίνηση Κουτσολιούτσου να ζητήσει αντικατάσταση του ΔΣ είχε οδηγήσει σε παραίτηση τον πρόεδρο, Αβραάμ Γούναρη , αλλά και το μέλος Γιώργο Κυριακού.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ανέγνωσα με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της εταιρείας της 14ης Φεβρουαρίου 2020 για την πρόσκληση παροχής συγκατάθεσης και την έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης και εκφράζω για πρώτη φορά θερμές ευχαριστίες προς το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο και προς τα πρόσωπα αυτού, που οδηγούν την εταιρεία στην διαδικασία εξυγίανσης.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης δεν υφίσταται πλέον ο λόγος για τον οποίον είχα ζητήσει με την από 4 Φεβρουαρίου 2020 επιστολή μου, να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Για το λόγο αυτόν ανακαλώ με την παρούσα το σχετικό αίτημα μου και αιτούμαι να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη,στην οποία νομίμως είχε προστεθεί.

Ταυτόχρονα εκφράζω την ευχή προς τη Διοίκηση της εταιρείας να ολοκληρώσειτην εξυγίανση της εταιρείας σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους της εταιρείας και ευελπιστώ ότι παρόλο που ανακοινώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης, η Διοίκηση θα μεριμνήσειώστε να υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η εταιρεία.

Τέλος, εισηγούμαι να πληρωθεί μία από τις κενές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και με κάποιον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, προς τους οποίους εκφράζω επίσης ευχαριστίες για την ανταπόκριση τους στην πρόσκληση για εξυγίανση της εταιρείας».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 13:38 - 17 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.