ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξένοι και εγχώριοι οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για την ΕΛΒΟ

09:51 - 19 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Ξένοι και εγχώριοι οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για την ΕΛΒΟ
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για τα περιουσιακά στοιχεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) ανέρχονται περίπου στους 10, έχοντας, ήδη, εκδηλώσει την πρόσθεσή τους για συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Η προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου.

Τα επενδυτικά σχήματα βρίσκονται στο στάδιο του Virtual Data Room (VDR) προκειμένου να πληροφορηθούν για τη διαδικασία και να θέσουν τις ερωτήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνει εγχώριους και ξένους επενδυτές οι οποίοι δεν έχουν απαραίτητα άμεση σχέση με οπλικά και αμυντικά συστήματα ή οχήματα. Ανάμεσα στους υποψήφιους επενδυτές είναι η Intracom defense, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη μητρική εταιρεία Ferrovie dello Stato, η Κουϊμτζής Α.Ε., η Πετρόπουλος, η γερμανική Krauss Maffei, η ισραηλινή Plasan από το Ισραήλ και η νοτιοαφρικανική εταιρεία Paramount.

Στα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση συγκαταλέγονται οι εκτάσεις 300.000 τετραγωνικών μέτρων  ή 300 στρεμμάτων που κατέχει στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας το σήμα της εταιρείας όπως και κάθε άλλο δικαίωμα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κάθε μορφής  τεχνογνωσίας που κατέχει η εταιρεία.

Η προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου και από την ανακοίνωσή της οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περίπου 20 ημέρες προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Τη διαδικασία του διαγωνισμού έχει αναλάβει η Ε&Υ η οποία στοχεύει να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία πώλησης, «σπάζοντας» έτσι το σερί τριών άγονων διαγωνισμών.

Στόχος του Ελληνικού Δημοσίου είναι να συμμετέχει με ποσοστό 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετά τη διαδικασία εξυγίανσης, ενώ E&Υ και ΥΠΟΙΚ αποσκοπούν η διαδικασία της ελεύθερης διαπραγμάτευσης με τους επενδυτές να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.