ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτηση εισαγωγής στο χρηματιστήριο Κύπρου-Σύμβουλος η Capital Markets Experts

08:31 - 21 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Αίτηση εισαγωγής στο χρηματιστήριο Κύπρου-Σύμβουλος η Capital Markets Experts
Η 13η αίτηση εισαγωγής στη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χ.Α.Κ., με σύμβουλο την Capital Markets Experts AE, κατατέθηκε στο κυπριακό χρηματιστήριο.

Πρόκειται για την G. Arvanitakis Group, holding Ομίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate, των κατασκευών και των ξενοδοχείων, επενδύοντας κυρίως σε ακίνητα που βρίσκονται σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας. Στα σημαντικότερα assets της εταιρίας, καταγράφονται τα ξενοδοχεία Livin Mykonos Boutique Hotel και My Mykonos Boutique Hotel στη Μύκονο, το Azur Suites Glyfada και το Azur Boutique Hotel στο ακρωτήρι του Αστέρα, ενώ στην κορωνίδα των επενδυτικών της ακινήτων καταγράφεται το MyMall Mykonos.

Η holding έχει συμμετοχές σε 4 ελληνικές εταιρίες και αντίστοιχα σε 4 κυπριακές και αιτείται την εισαγωγή 19.662.520 μετοχών, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ στο ταμπλό της αγοράς.

Βασικός μέτοχος είναι ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Αρβανιτάκης, πολιτικός μηχανικός, ιδιοκτήτης της Arvanitakis Management Company στο Μόντε Κάρλο.

Η αποστολή της Capital Markets Experts με επικεφαλή το Γενικό της Διευθυντή κ. Κ. Μπακάλμπαση και την ορκωτό της L. Gnaftis & Co δίδα Λ. Ιωάννου, παρουσίασαν την υποψηφιότητα στα στελέχη του τμήματος εισαγωγής του Χ.Α.Κ., υπό τη διευθύντρια κα Μ. Πέτσα και είχαν την ευκαιρία στο περιθώριο της παρουσίασης, να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για το ενδεχόμενο μετατροπής της Ν.Ε.Α., η οποία λειτουργεί ως Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης (Π.Μ.Δ.), σε Αγορά Ανάπτυξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Α.Α.Μ.Μ.Ε.), σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην Ευρωπαϊκή Οδηγία MIFID II.

Σημειώνεται ότι η Α.Α.Μ.Μ.Ε. σχεδιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τις Ευρωπαϊκές αναπτυσσόμενες αγορές, διευκολύνοντας την πρόσβαση των Μ.Μ.Ε. σε κεφάλαια. Συγκεκριμένα, ο Κανονισμός (Ε.Ε.) 2017/1129 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για Ενημερωτικά Δελτία, εισάγει ένα ελαφρύτερο καθεστώς (lighter regime) για χρηματοπιστωτικά μέσα που εκδίδονται από Μ.Μ.Ε..

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να αυξήσει το προφίλ και την προβολή των αγορών ανάπτυξης Μ.Μ.Ε. στην Ε.Ε. και να τους αποδώσει ένα υψηλότερο προφίλ σε σχέση με τους υφιστάμενους Π.Μ.Δ. .

Τελευταία τροποποίηση στις 08:38 - 21 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.