ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΠΑ Υποδομών: Σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος

08:44 - 21 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
ΔΕΠΑ Υποδομών: Σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος
Σήμερα, Παρασκευή, εκπνέει η προθεσμία που έχει ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ για τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η παράταση δόθηκε, προκειμένου να υποβληθούν οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων επενδυτικών σχημάτων, όπως έχει γράψει το Reporter. Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον από ξένους οίκους είναι μεγάλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας χθες, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ομίλου, ανέφερε ότι τα ΕΛΠΕ έχουν εγγράψει στα βιβλία τους για τη ΔΕΠΑ ως συνολική επένδυση ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό σπάει με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά στις υποδομές, δηλαδή 250 έως 300 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 50 με 100 εκατ. να έχουν πάει στην εμπορία, όπως σημείωσε.

Τα στελέχη της διοίκησης έσπευσαν να αποσαφηνίσουν πως τα μεγέθη αυτά δεν προεξοφλούν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Συμπερασματικά, όμως, για τη ΔΕΠΑ Υποδομών η κατ’ ελάχιστον αξία της είναι τα 650 με 700 εκατ. ευρώ

Ποιοι ενδιαφέρονται για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

Στη διαδικασία εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν 7-8 επενδυτικά σχήματα μεταξύ των οποίων τέσσερις ή πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες με δραστηριότητα στη διαχείριση δικτύων φυσικού αερίου, αλλά και κινέζικη εταιρία που διαθέτει τον έλεγχο δικτύου φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκή χώρα.

Ανάμεσα στις εταιρείες που φαίνεται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Υποδομών είναι, η γερμανική ΕΟΝ, η ισπανική Enagas, η γαλλική Engie (συνεργάτης της ΤΕΡΝΑ στον ηλεκτρισμό), η Italgas και η επίσης ιταλική Snam που δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα αφού ηγείται της κοινοπραξίας SENFLUGA (Snam, Enangaz, Fluxys) η οποία έχει εξαγοράσει το 66% του ΔΕΣΦΑ.

Πότε θα συσταθεί η νέα εταιρεία

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΔΕΠΑ έχει δρομολογήσει το σχέδιο απόσχισης των δραστηριοτήτων που θα περάσουν στη ΔΕΠΑ Υποδομών με στόχο μέχρι τις 31 Μαρτίου να έχει συσταθεί η νέα εταιρεία. Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας πρέπει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 6 Μαρτίου 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:55 - 21 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.