ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΤΑ: Πώς θα εφαρμοστεί το σχέδιο εξυγίανσης

10:07 - 24 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
ΕΛΤΑ: Πώς θα εφαρμοστεί το σχέδιο εξυγίανσης
Σχεδόν έτοιμο είναι το σχέδιο διάσωσης των ΕΛΤΑ, το οποίο υπολογίζεται στα 350 εκατ. ευρώ και αναμένεται να βασιστεί σε τέσσερις άξονες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ακόμη ορισμένες τελευταίες εκκρεμότητες, με την πιο σημαντική να είναι η διαβούλευση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί του σχεδίου εξυγίανσης.

Η κυβέρνηση έχει καταλήξει στους βασικούς άξονες του σχεδίου, οι οποίοι αναμένεται να είναι οι εξής:

  • Υλοποίηση του σχεδίου εθελουσίας εξόδου (η αρχική εκτίμηση κάνει λόγο για 2.036 και πλέον εργαζόμενους)
  • Είσπραξη οφειλών από την Καθολική Υπηρεσία
  • Ψηφιοποίηση και αναδιάρθρωση με κλείσιμο και άλλων καταστημάτων
  • Χρηματοδότηση υπηρεσιών και προγράμματα ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο διάσωσης καταρτίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες της εταιρείας, τις συνθήκες της αγοράς, τις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους και το ενωσιακό δίκαιο. Στο σχέδιο θα προβλέπεται η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους, αλλά και η εξασφάλιση ενός κεφαλαίου, που θα αποτρέψει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών τους επόμενους 12 μήνες.

Ξεκινά σήμερα η τριήμερη απεργία στα ΕΛΤΑ

Τριήμερη απεργία ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ σήμερα. Την απόφαση έλαβε το Σωματείο Ταχυδρόμων Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η απεργία αφορά στον χώρο ευθύνης του σωματείου, και συγκεκριμένα τις ακόλουθες περιοχές: Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κιλκίς, ενώ έχει προβλεφθεί λειτουργία των ΕΛΤΑ με προσωπικό ασφαλείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:29 - 24 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.