ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Doppler: Στόχος η επέκταση της δραστηριότητάς της στον ενεργειακό τομέα

12:58 - 28 Φεβ 2020 | Επιχειρήσεις
Doppler: Στόχος η επέκταση της δραστηριότητάς της στον ενεργειακό τομέα
Η εξαγωγική δραστηριότητα της Doppler ξεπέρασε το 90% το 2019, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, τα οποία αναμένονται βελτιωμένα.

Στόχος της εταιρείας στα επόμενα χρόνια είναι και η επέκταση της δραστηριότητάς της και στον Ενεργειακό Τομέα, ολοκληρώνοντας το 2021 το σχετικό Ερευνητικό Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, κατά το ίδιο έτος, η Doppler προσάρτησε νέες χώρες στη λίστα των συνεργατών της (Κροατία, Τσεχία, Ιορδανία, Ιράκ, Κονγκό, Αιθιοπία), ενώ συνεχίστηκε η ενίσχυση της παρουσίας της σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία και Νότιο Αφρική.

Το 2019 η εταιρεία προώθησε την υλοποίηση τριών επιδοτούμενων προγραμμάτων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα:

  1. Ποιοτικός εκσυγχρονισμός, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με 50% επιδότηση, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ποιότητας με εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και της μηχανογράφησης.
  1. Εξωστρέφεια, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ και 50% επιδότηση, με στόχο ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας με συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις.
  1. Έρευνα και Καινοτομία, προϋπολογισμού περίπου 1.000.000 ευρώ και 70% επιδότηση - πρόγραμμα που εκτελείται σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (Έδρα Ηλεκτρικών Μηχανών) και έχει στόχο την μελέτη ενεργειακά αυτόνομου κτιρίου, συνδυάζοντας μέσα παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ, μείωση των απωλειών, χρήση αντλιών θερμότητας και έλεγχο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Τίτλος του Έργου, nZEB (nearly Zero Energy Building).

Παράλληλα, το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (RnD), επανδρωμένο με ιδιαίτερα καταρτισμένους και έμπειρους μηχανικούς, ερευνά, αναπτύσσει και πιστοποιεί νέα μοντέλα ανελκυστήρων και ταυτόχρονα προωθούνται και άλλα συναφή προϊόντα όπως αυτόματα συστήματα parking και κυλιόμενες σκάλες.

Πρόσφατα η εταιρεία κατέθεσε αίτημα για πατέντα ενός ιδιαίτερα πρωτοποριακού θαλάμου, Ease Cabin. Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται πάνελ κυψέλης αλουμινίου (aluminum honeycomb panels) διπλής όψης, που ταυτόχρονα εξασφαλίζουν και ελαφριά και στιβαρή κατασκευή. Η εταιρία βρίσκεται την παρούσα στιγμή σε κατάσταση Patent Pending.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.