ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μέτρο η είσοδος στα σούπερ μάρκετ

11:51 - 15 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Με μέτρο η είσοδος στα σούπερ μάρκετ
Περιορισμούς στην προσέλευση κόσμου στα super market επιβάλλει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που φέρει μάλιστα και την υπογραφή της Νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικ. Σακεραλλοπούλου.

Όπως αναφέρεται, οι οργανωμένες αλυσίδες με ευθύνη των διοικήσεών τους θα ρυθμίζουν, την προσέλευση των καταναλωτών, διασφαλίζοντας ότι τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά́ 10 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση, τα 2 μέτρα μεταξύ́ τους.

Στόχος είναι ο περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 όπως τονίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναρτήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα έκτακτης και προσωρινής παρέκκλισης από́ την απαγόρευση λειτουργίας κατά́ τις Κυριακές και αργίες για συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα επιτρέπεται η κατά παρέκκλιση των διατάξεων του β.δ. 748/1966 (Α’ 179) λειτουργία των επιχειρήσεων, που έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή́, τη μεταφορά́ και τον εφοδιασμό τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και παραϊατρικού υλικού προς καταστήματα/επιχειρήσεις πώλησης σχετικών ειδών. Διευκρινίζεται επίσης ότι «πρέπει να τηρούνται οι σχετικές προστατευτικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τα χρονικά όρια εργασίας των εργαζομένων».

«Από Δευτέρα θα υπάρχει έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ», όπως δήλωσε χτες σε τηλεοπτικώς εμφανίσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Όπως ανέφεραν, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα επιτρέπεται και η είσοδος ανάλογου αριθμού καταναλωτών.

Στα υπόλοιπα μέτρα που σκέφτεται το εξετάζει υπουργείο Ανάπτυξης, είναι η λειτουργία των σούπερ μάρκετ ως delivery, αλλά και η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους, για να μένουν περισσότερο διάστημα  ανοιχτά και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δεν θα τα χρειαστούν» ανέφερε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ τονίζοντας ότι τα εστιατόρια θα λειτουργούν ως ντελίβερι. Δηλαδή, θα μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες αυτό που θέλουν αλλά δεν θα μπορούν να πάνε στο εστιατόριο για φαγητό.

Γιώργος Αλεξάκης

Επισυνάπτεται στα συνημμένα αρχεία ολόκληρη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

 

Διαβάστε επίσης:

 

- Διαβεβαιώσεις σε καταναλωτές: Επάρκεια προϊόντων - Τα σούπερ μάρκετ δεν κλείνουν

 

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 15 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.