ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκθέσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα της Mytilineos Κύριο

15:58 - 20 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Οι εκθέσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα της Mytilineos
Οι χρηματιστηριακοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ισχυρά τα οικονομικά αποτελέσματα, που ανακοίνωσε χθες η Mytilineos, και τονίζουν ότι παραμένει μία από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές για την εγχώρια αγορά.

Η Axia σημειώνει ότι τα αποτελέσματα κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις της και δίνει έμφαση στα οφέλη ύψους 99 εκατ. ευρώ που θα προκύψουν από τις χαμηλές τιμές αερίου και στην ρευστότητα που φτάνει στο 1 δισ. ευρώ.

Η NBG χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ισχυρά και επισημαίνει τη σημαντική ενίσχυση των EBITDA του τομέα ενέργειας που ενισχύθηκαν κατά 63,8%, ενώ ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται και τα αποτελέσματα του τομέα μεταλλουργίας. 

Η Wood αναφέρει ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επιπτώσεις από τον κορονοϊό στις δραστηριότητες και τα εργοστάσια παραμένουν πλήρως λειτουργικά, χωρίς μείωση της ζήτησης σε όλους τους κλάδους. Η διοίκηση προετοιμάζεται για τις μεγαλύτερες προκλήσεις το επόμενο διάστημα, ενώ θα υπάρξει καθυστέρηση στην επενδυτική απόφαση για το εργοστάσιο αλουμίνας. Συνολικά η Mytilineos θεωρείται από τη Wood ως «defensive play» στην τρέχουσα συγκυρία της αγοράς.

Η Optima επισημαίνει ότι η μετοχή της Mytilineos παραμένει μια από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές για την εγχώρια αγορά και όπως αναφέρει τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής είναι ελκυστικά για μακροπρόθεσμους επενδυτές. 

Η Πειραιώς σχολιάζει ότι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα του αναμενόμενου εξαιτίας των επιδόσεων του τομέα ενέργειας. Διατηρεί σύσταση outperform και επιφυλάσσεται να προσαρμόσει τις εκτιμήσεις ανάλογα με την αποτίμηση των επιπτώσεων του κορονοϊού στον τομέα μεταλλουργίας. Παράλληλα, υπογραμμίζει τα αμυντικά χαρακτηριστικά της μετοχής που έχει μεγάλη έκθεση στον ανθεκτικό τομέα της ηλεκτροπαραγωγής και σε έργα EPC ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Η Eurobank αναφέρει ότι ο τομέας ενέργειας επωφελείται από το τρέχον περιβάλλον χαμηλών τιμών του πετρελαίου, ενώ είναι νωρίς ακόμη να εκτιμηθεί η επίπτωση του COVID-19.

Τέλος η Euroxx σημειώνει ότι το outlook για το 2020 είναι γεμάτο προκλήσεις, ωστόσο ο ισχυρός ισολογισμός, η χαμηλή μόχλευση και η συνολική διαθέσιμη ρευστότητα που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ προσφέρουν ισχυρή προστασία και οικονομική ευελιξία σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:05 - 20 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.