ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «αντίο ζωή» πολλών κλάδων για ένα ΚΑΔ

11:23 - 26 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Το «αντίο ζωή» πολλών κλάδων για ένα ΚΑΔ
Σε δεινή κατάσταση επαγγελματίες της δημιουργικής βιομηχανίας.

Μια σειρά από επαγγέλματα και μικρές εταιρίες που συνδέονται με την ψυχαγωγία, τα θεάματα, τον αθλητισμό και την ενημέρωση βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω κορονοϊού. Πέρα από πολλούς εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ελευθεροεπαγγελματίες φωτογράφους που αναμένουν τις δράσεις στήριξης της κυβέρνησης αλλά και τα μέτρα ενίσχυσης του τύπου που στη συγκυρία επιτελεί εθνικό ρόλο υπάρχουν μια σειρά από επιχειρήσεις που ουσιαστικά απειλούνται με οριστικό λουκέτο. Ενδεικτικά τα όσα παραδείγματα φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία του Reporter.gr.

Εταιρία με σκοπό: Διαφήμιση, διάθεση διαφημιστικού χώρου, υπηρεσίες ζωντανής εικόνας και ήχου με ένα πόρταλ κι ένα κανάλι στο youtube. «Πληρώνουμε δικαιώματα μετάδοσης και μεταδίδουμε ζωντανά αθλητικά event, κερδίζουμε τα χρήματα από τις διαφημίσεις που πουλάει το προσωπικό μας. Πλέον, φυσικά, ΔΕΝ έχουμε καν δραστηριότητα. Κανένα αθλητικό event (αναστολή σε όλα) άρα κανένα αντικείμενο εργασίας. Πτώση τζίρου 100%. Οι ΚΑΔ μας 6311200 και 6311300. Δεν είμαστε μέσα στους ΚΑΔ που ανακοινώθηκαν. Τι γίνεται; Λουκέτο; Απολύουμε 4-5 άτομα προσωπικό και αντίο ζωή; Μπορώ να αποταθώ κάπου;

Ουσιαστικά και αυτό το παράδειγμα συνδέεται με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ΚΑΔ που αν και συνδέονται με «σφραγισμένες» δραστηριότητες έχουν εκφύγει της προσοχής του Υπ. Οικονομικών. Χαρακτηριστική, επίσης, περίπτωση οι δικηγόροι που με χθεσινή τους ανακοίνωση στηλιτεύουν την απόφαση της κυβέρνησης να τους θέσει εκτός του επιδόματος και να περιορίσει τη στήριξη τους στην πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 26 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.