ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο η τρίτη ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ Κύριο

11:00 - 01 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
Αύριο η τρίτη ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ
Αύριο, Πέμπτη 2 Απριλίου, υποβάλλονται οι προσφορές για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Όπως φαίνεται, ο τρίτος και τελευταίος διαγωνισμός εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης θα διενεργηθεί κανονικά. 

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ανέρχονται περίπου στους 10. Η λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνει εγχώριους και ξένους επενδυτές οι οποίοι δεν έχουν απαραίτητα άμεση σχέση με οπλικά και αμυντικά συστήματα ή οχήματα. Ανάμεσα στους υποψήφιους επενδυτές είναι η Intracom defense, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη μητρική εταιρεία Ferrovie dello Stato, η Κουϊμτζής Α.Ε., η Πετρόπουλος, η γερμανική Krauss Maffei, η ισραηλινή Plasan από το Ισραήλ και η νοτιοαφρικανική εταιρεία Paramount.

Στα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση συγκαταλέγονται οι εκτάσεις 300.000 τετραγωνικών μέτρων ή 300 στρεμμάτων που κατέχει στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας το σήμα της εταιρείας όπως και κάθε άλλο δικαίωμα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κάθε μορφής τεχνογνωσίας που κατέχει η εταιρεία.

Η εταιρεία τέθηκε υπό το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης στις 16 Φεβρουαρίου του 2014 με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, μετά από αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο την επιχορήγησε το 2014 με το ποσό των 13 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης συμβάσεων έργου με το ΓΕΣ και για την επίτευξη της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.