ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτημα της ΕΣΕΕ για ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στην «επιστρεπτέα προκαταβολή»

16:49 - 03 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
Αίτημα της ΕΣΕΕ για ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στην «επιστρεπτέα προκαταβολή»
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη σχετικά με την ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Όπως τονίζει, στο άρθρο 2 προβλέπεται ότι, εκδήλωση ενδιαφέροντος για την λήψη της ενίσχυσης, μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού.

«Όσες φορές και αν διαβάσουμε το συγκεκριμένο άρθρο, καταλήγουμε πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, είτε έχουν ατομική επιχείρηση, είτε έχουν εταιρική μορφή, εξαιρούνται της ενίσχυσης. Δεδομένου δε ότι, οι αυτοαπασχολούμενοι αποτελούν σημαντικό μέρος της επιχειρηματικότητας (με ποσοστό που αγγίζει το 20% επί του συνόλου της οικονομίας, δηλαδή μια στις πέντε επιχειρήσεις της χώρας), θεωρούμε καλόπιστα ότι η ουσιώδης αυτή παράλειψη μόνο σε αβλεψία μπορεί να αποδοθεί», αναφέρει.

Για το λόγο αυτό, συνεχίζει η ΕΣΕΕ παρακαλούμε να διορθωθεί άμεσα η συγκεκριμένη κολοσσιαία παράλειψη. «Σε αντίθετη περίπτωση, η λειτουργία της ενίσχυσης θα αποδειχθεί στην πράξη αναποτελεσματική και επουσιώδης, ενώ η αγορά θα αρχίσει να μετράει λουκέτα και απώλειες με ρυθμό κατά πολύ μεγαλύτερο των κρουσμάτων του κορονοϊού».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τι προβλέπει η απόφαση για την παροχή κρατικών δανείων σε επιχειρήσεις

 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ανοίγει η πλατφόρμα «myBusinessSupport»- Ποιες οι προϋποθέσεις

Τελευταία τροποποίηση στις 16:54 - 03 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.