ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΣΤΑΤ: Η χαρτογράφηση των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω κορονοϊού

15:05 - 16 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
ΕΛΣΤΑΤ: Η χαρτογράφηση των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω κορονοϊού
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει στατιστικά στοιχεία για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19). Το Νότιο Αιγαίο είναι η περιφέρεια με τις περισσότερες επιχειρήσεις στις οποίες μπήκε «λουκέτο» με κρατική εντολή. Ο τουριστικός κλάδος είναι αυτός που υπέστη το μεγαλύτερο «χτύπημα».

Με βάση τα στοιχεία, η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας είναι το Νότιο Αιγαίο (34,4%) και η Περιφέρεια με το αντίστοιχο μικρότερο ποσοστό είναι η Πελοπόννησος (10,7%). Η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό απασχολούμενων ατόμων σε επιχειρήσεις σε αναστολή λειτουργίας είναι το Νότιο Αιγαίο (56,7%) και η Περιφέρεια με το αντίστοιχο μικρότερο ποσοστό είναι η Περιφέρεια Αττικής (20,7%).

Στιγμιότυπο οθόνης 91

Οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας  με ποσοστό επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας μεγαλύτερο από 80,0% είναι τα Καταλύματα (87,1%), οι Δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης (80,9%), η Εκπαίδευση (88,8%) και οι Αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας (86,7%). Τα ποσοστά απασχολούμενων ατόμων σε επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας των ανωτέρω κλάδων ανέρχονται σε 94,2% για τα Καταλύματα, σε 89,6% για τις Δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, σε 89,9% για την Εκπαίδευση και σε 90,2% για τις Αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Στιγμιότυπο οθόνης 92

Δείτε παρακάτω την γεωχωρική απεικόνιση του ποσοστού των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, ανά Περιφέρεια της Χώρας και με επισήμανση του ποσοστού των επιχειρήσεων με δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Στιγμιότυπο οθόνης 89

Στον ακόλουθο χάρτη παρατίθεται η γεωχωρική απεικόνιση του ποσοστού των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, ανά Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Αττικής και με επισήμανση του ποσοστού των επιχειρήσεων με δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Στιγμιότυπο οθόνης 90

Από την ΕΛΣΤΑΤ σημειώνεται ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι το αποτέλεσμα της σύνδεσης και επεξεργασίας δεδομένων από το Στατιστικό Μητρώο Επιχειρήσεων έτους 2017, από διοικητικά μητρώα έτους 2019 και από διοικητικά αρχεία συναλλαγών των ετών 2017, 2019 και 2020 των επιχειρήσεων που ταξινομούνται στους κλάδους δραστηριότητας για τους οποίους ισχύει η αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με τον κατάλογο Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που έχει δημοσιευθεί από το Υπουργείο Οικονομικών (σχετικός σύνδεσμος ΚΑΔ επιχειρήσεων που πλήττονται και ΚΑΔ επιχειρήσεων που κλείνουν με κρατική εντολή).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.