ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Σε webinar έκδοση το σεμινάριο ενεργειακής εξοικονόμησης EUREM

11:59 - 28 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Σε webinar έκδοση το σεμινάριο ενεργειακής εξοικονόμησης EUREM
Στις 7 Μαΐου αρχίζει το πρώτο τμήμα του σεμιναρίου ενεργειακής εξοικονόμησης EUREM του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σε webinar έκδοση, ακολουθώντας τη παγκόσμια στροφή στο e-learning, με το μότο «EUREM goes webinar».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο νέος κύκλος ψηφιακών, πλέον, σεμιναρίων διατηρεί όλα τα βασικά στοιχεία του EUREM, που το κατατάσσουν στις πιο αποτελεσματικές εκπαιδεύσεις για ενεργειακά θέματα. Η «στροφή» του EUREM στα webinars, πραγματοποιείται, εξάλλου, από έναν πραγματικά μεγάλο αριθμό παρόχων του παγκόσμιου δικτύου του σεμιναρίου σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ απαντά και στις προκλήσεις, που δημιουργήθηκαν γενικότερα στην αγορά από την πανδημία του Covid-19.

Τα μαθήματα EUREM πρόκειται να φιλοξενηθούν σε ειδική e-πλατφόρμα, όπου θα δίνεται η δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης μεταξύ εκπαιδευτή και συμμετεχόντων με όλα τα απαραίτητα στοιχεία της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Πρόκειται, ωστόσο, να διατηρηθούν και στοιχεία networking, καθώς στη φάση ομαλής επιστροφής στην κανονικότητα και πάντα με σεβασμό στις συστάσεις της Πολιτείας, το τελευταίο μάθημα, η ημέρα των εξετάσεων και η παρουσίαση των ενεργειακών μελετών θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε έναν ζωντανό διάλογο και υποστηρίζοντας τη δικτύωση που το Επιμελητήριο θεωρεί πάντα ως ένα πολύ σημαντικό συστατικό του σύγχρονου επιχειρείν.

Σημειώνεται ότι, η ενεργειακή εξοικονόμηση αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες δραστηριότητας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου μέσα από την εκπαίδευση, τα συνέδρια, τις ημερίδες, τις εμπορικές εκθέσεις αλλά και τις επιχειρηματικές αποστολές, προωθώντας στην Ελλάδα την κουλτούρα της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι εφαρμογές της εξοικονόμησης ενέργειας στην πράξη, που μεταφράζονται άμεσα σε μείωση λειτουργικών εξόδων, μπορούν να διατελέσουν πολύτιμο σύμμαχο σε αυτήν τη νέα πρόκληση για κάθε βιομηχανική μονάδα.

Τέλος, τονίζεται ότι το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ενεργειακών Διαχειριστών EUREM, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου και με επιδότηση από την ΕΕ, το HORIZON 2020 και τον οργανισμό EASME, αναβάλλεται και η διεξαγωγή του προγραμματίζεται σε επόμενο διάστημα. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο EUREM στην Ελλάδα καθώς και οι αιτήσεις συμμετοχής βρίσκονται στις ιστοσελίδες του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκπαίδευση και https://www.dual.com.gr/eurem/. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.