ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής»

08:00 - 19 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής»
Λήγει, σήμερα, η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης μέσω του προγράμματος της «επιστρεπτέας προκαταβολής».

Το Υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε μέχρι τις 19 Μαΐου τη σχετική προθεσμία λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν την αίτηση χορήγησης.

Μέχρι την Παρασκευή 15 του μήνα είχαν οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport», την αίτηση ενίσχυσης 51.459 επιχειρήσεις, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, 34.058 επιχειρήσεις έχουν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση, ποσό που αντιστοιχεί σε 233,3 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μέσα στο Σαββατοκύριακο, από το μέτρο αυτό υπολογίζεται να επωφεληθούν - σε πρώτο στάδιο - 55.000 επιχειρήσεις αντλώντας κάτι παραπάνω από μισό δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος για την πρώτη φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ.

Σε δεύτερο στάδιο, τον Ιούνιο, το Υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα με πρόσθετο διαθέσιμο ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και θα καλύπτονται οι απώλειες για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα myBusinessSupport που δέχεται τις αιτήσεις για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» επικαιροποιήθηκε το Σάββατο από την ΑΑΔΕ. Η επικαιροποίηση έγινε βάσει νέου αρχείου που έλαβε η Αρχή από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για τον αριθμό των εργαζομένων των επιχειρήσεων που είχαν δηλωθεί λανθασμένα με αποτέλεσμα αρκετές αιτήσεις να απορρίπτονται ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Χαρά Κάνδηλα

Τελευταία τροποποίηση στις 23:33 - 18 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.