ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία ΕΒΕΠ-ΙΣΠ για την ανάδειξη του Πειραιά σε ασφαλή πόλη-λιμάνι

08:24 - 26 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
Συνεργασία ΕΒΕΠ-ΙΣΠ για την ανάδειξη του Πειραιά σε ασφαλή πόλη-λιμάνι
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν χθες το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ), με στόχο την από κοινού πραγματοποίηση μιας σειράς ενεργειών, ώστε να αναδειχθεί ο Πειραιάς σε υγειονομικά ασφαλής πόλη-λιμάνι.

Ειδικότερα και όσον αφορά στη «ρότα» που πρέπει να ακολουθήσει ο Πειραιάς, την επόμενη της καραντίνας, ως υγειονομικά ασφαλές λιμάνι, προτάθηκε η πραγματοποίηση τεστ για τον κορονοϊό, από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, στους εργαζόμενους των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων-μελών του Ε.Β.Ε.Π., ακόμα και σε πληρώματα πλοίων του «yachting». Επίσης, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα πρότασης για τη δημιουργία «μίνι διαγνωστικών κέντρων» εντός των κρουαζιερόπλοιων, που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά ως «home port», στο πλαίσιο της ενεργής προσπάθειας σύνδεσης του θαλάσσιου με τον ιατρικό τουρισμό.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Ε.Β.Ε.Π., βασικό ζητούμενο της συνεργασίας είναι η εμπέδωση του αισθήματος υγιεινής και ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα της αξιοποίησης της καλής φήμης που επάξια κατέκτησε η χώρα μας.

Στο πλαίσιο έναρξης αυτής της συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, με τον Πρόεδρο Νίκο Πλατανησιώτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Π., επισκέφτηκαν το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά και παρέδωσαν συμβολικά μάσκες με το λογότυπο του Δήμου Πειραιά, καθώς και υγειονομικό υλικό σε πληρώματα πλοίων της ακτοπλοΐας και του Λιμενικού Σώματος.

Επισυνάπτεται στα συνημμένα αρχεία το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΠ και ΙΣΠ

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 08:26 - 26 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.