ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχειρήσεις εστίασης: Ανοίγουν με αυστηρούς κανόνες οι εσωτερικοί χώροι

09:10 - 06 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Επιχειρήσεις εστίασης: Ανοίγουν με αυστηρούς κανόνες οι εσωτερικοί χώροι
Από σήμερα, Σάββατο, γίνεται ένα επιπλέον βήμα προς την πλήρη επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας, καθώς επιτρέπεται η λειτουργία των εσωτερικών χώρων στις επιχειρήσεις εστίασης, η λειτουργία εστιατορίων σε ξενοδοχεία, η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα και μέχρι 1 Ιουλίου επιστρέφουν στην εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή, και επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 24% των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

Παράλληλα, από σήμερα επιτρέπεται η μετάδοση μουσικής σε οργανωμένες παραλίες, αν και συστήνεται η αποφυγή της διοργάνωσης εκδηλώσεων στις οργανωμένες πλαζ για την αποφυγή συνωστισμού. Τα μοναδικά πλέον, που παραμένουν υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας, είναι τα καζίνο και οι χαρτοπαικτικές λέσχες.

Κανόνες λειτουργίας

Η επαναλειτουργία των παραπάνω δραστηριοτήτων γίνεται με συμμόρφωση σε συγκεκριμένους κανόνες με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Ειδικότερα, για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:

  • Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
  • Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
  • Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα
  • Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
  • Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των παραλιών, λειτουργούν ως προς την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στην εστίαση. Επίσης, σ' αυτούς τους χώρους επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ, η αναμετάδοση μουσικής και η παρασκευή φαγητού. Ωστόσο συστήνεται η αποφυγή διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να προκαλέσουν συνάθροιση κοινού και συνωστισμό.

Απόσταση από το μπαρ

Τέλος, λόγω της χαλαρής διάθεσης του τριημέρου, τα κέντρα διασκέδασης, τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα, θα λειτουργούν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης όπως ισχύουν για υπαίθριους, ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους. Επίσης, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.

uigdhhgd

pduigbdpf

zcibsu

Τελευταία τροποποίηση στις 09:18 - 06 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.