ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρόπουλος: Η ελληνική παραγωγή, τα…φουντούκια και η μόδα των start-ups

08:39 - 12 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Θεοδωρόπουλος: Η ελληνική παραγωγή, τα…φουντούκια και η μόδα των start-ups
Τη ανάγκη επιστροφής στην παραγωγή ως βασική προϋπόθεση για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας επισήμανε μιλώντας χτες στο Delphi Economic Forum ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, θα πρέπει να διαμορφωθεί μια κουλτούρα παραγωγής στους νέους. «Ας ξεκινήσει κάποιος με όνειρο να φτιάχνει π.χ. κατσαβίδια» τόνισε χαρακτηριστικά αντιπαραβάλλοντάς το με την κυρίαρχη τάση των ημερών για δημιουργία νεοφυών εταιριών παροχής υπηρεσιών. «Σήμερα όλοι θέλουν να κάνουν μια start up και να την πουλήσουν μετά από 2-3 χρόνια. Κανείς δε θέλει να μπει στην παραγωγή» τόνισε.

Φέρνοντας ένα παράδειγμα από τον κλάδο των τροφίμων σημείωσε ότι είναι πρωτοφανές η χώρα να εισάγει φουντούκια κάθε χρόνο (βασικό συστατικό των κρουασάν) καθώς αν και βρίσκεται να γειτονεύει με τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες φουντουκιού στον κόσμο δεν μπορεί η ίδια να αναπτύξει μια σχετική παραγωγική διαδικασία.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να γίνει μια συνολική προσπάθεια αλλαγής κουλτούρας έναντι της παραγωγής και της βιομηχανίας και να δοθεί ένα σήμα στους νέους να προσπαθήσουν να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης εστίασε στο κόστος που δημιουργήθηκε εξαιτίας των έκτακτων μέτρων προστασίας «Τώρα αδιαφορούμε για το κόστος, ωστόσο όταν επιστρέψουμε στην πλήρη κανονικότητα, θα λαμβάνουμε και πάλι σοβαρά υπόψη πώς θα παράγουμε φθηνότερα τα προϊόντα μας και πώς θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Επομένως, ακόμη είναι νωρίς να πούμε ποια από τα έκτακτα μέτρα θα υιοθετηθούν και σε μόνιμη βάση», σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.