ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Enterprise Greece: Διαδικτυακό Επενδυτικό Webinar για τον κλάδο των ΑΠΕ

11:11 - 17 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Enterprise Greece: Διαδικτυακό Επενδυτικό Webinar για τον κλάδο των ΑΠΕ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη (10/6) το δεύτερο διαδικτυακό επενδυτικό webinar, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Τορόντο.

Στόχος του webinar ήταν να παρουσιασθεί  σε στελέχη Καναδικών επιχειρήσεων η επενδυτική πρόταση της Ελλάδας στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με έμφαση στις τεχνολογίες των αιολικών και φωτοβολταϊκών, στις οποίες η χώρα μας αποδεδειγμένα διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Κατά τη διάρκεια του webinar, παρουσιάστηκαν  οι πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές του κλάδου της ενέργειας, αναλύθηκαν οι λόγοι που καθιστούν την Ελλάδα έναν ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για την ενέργεια γενικά, αλλά και για τις δύο τεχνολογίες που αναφέρθηκαν, ενώ ακολούθως οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις σχετικές υπηρεσίες της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω webinar πραγματοποιήθηκε ως μέρος του νέου πλάνου δράσεων/ενεργειών της Enterprise Greece, σε συνέχεια των αλλαγών που επέφερε η πανδημία του  covid-19, στο επιχειρησιακό της σχέδιο για το Β’ εξάμηνο του 2020, στο πλαίσιο του οποίου, σχεδιάζεται η πραγματοποίηση και άλλων στοχευμένων ψηφιακών εκδηλώσεων ανά κλάδο και αγορά ενδιαφέροντος.

Ο κ. Γεώργιος Φιλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ο κλάδος της Ενέργειας στην χώρα μας παρουσιάζει μια πρωτόγνωρη δυναμική τα τελευταία χρόνια, καθώς μια σειρά μεγάλων έργων που αφορούν στο φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό την αναδεικνύουν ως σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μ. Ανατολής.  Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών μεγάλων επενδυτικών σχημάτων, από διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες.  Ο Καναδάς διαχρονικά αποτελεί για την χώρα μας σημαντική χώρα-στόχο στην προσέλκυση ποιοτικών και υψηλής προστιθέμενης αξίας επενδύσεων σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπου μεταξύ αυτών είναι και οι ραγδαία αναπτυσσόμενες ΑΠΕ.». 

Ο κ. Βίκτωρας Μαλιγκούδης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας  στο Τορόντο, δήλωσε τα εξής: «Το διαδικτυακό σεμινάριο ανέδειξε σε ένα ακροατήριο από επιλεγμένα στελέχη της καναδικής αγοράς τις ευκαιρίες που διανοίγονται στη χώρα μας για επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και εισπράξαμε πολλά θετικά σχόλια για τις παρουσιάσεις που έγιναν. Πάνω από όλα, αισθάνομαι αισιόδοξος γιατί υπήρξε μια επιτυχημένη άσκηση συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου και της Enterprise Greece που εργάζονται με μία κοινή αποστολή: την προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της πατρίδας μας και την προσέλκυση επενδύσεων».

Ο κ. Μάρκος Κατσίμης, Deputy CEO της TERNA-USA, δήλωσε τα εξής: «Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε τονίστηκε η σημασία και η δυναμική της Ενέργειας για την ελληνική οικονομία., καθώς και ο ρόλος της  ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή,  όπου ως κορυφαίος. παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αιολικών στην χώρα μας, τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ένα πολυδιάστατο επενδυτικό σχέδιο σε διαφορετικές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας, τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ και Πολωνία”

Τελευταία τροποποίηση στις 12:34 - 17 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.