ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda Development: Τα πέντε ορόσημα για την επένδυση στο Ελληνικό

15:14 - 19 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Lamda Development: Τα πέντε ορόσημα για την επένδυση στο Ελληνικό
Εντός του 2020 και πιθανότατα στο τέλος του φθινοπώρου αναμένει η διοίκηση της Lamda Development τις τελικές υπογραφές για το Ελληνικό.

Προϋπόθεση, βέβαια είναι η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων αναφορικά με τις υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου, τις δικαστικές εκκρεμότητες αλλά και τον επιπλέον αστάθμητο παράγοντα του κορονοϊού με ενδεχόμενα μέτρα που μπορεί να ληφθούν εκ νέου. Ωστόσο, οι προκαταρκτικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει κι εντός του Ιουνίου ξεκινούν και οι κατεδαφίσεις.

Αυτό αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση της Lamda Development, η οποία συμμετείχε στο ένατο Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη, από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η στρατηγική του ομίλου διαχωρίζεται ανάλογα με τις τρείς κατηγορίες των έργων εντός της έκτασης: Για τις υποδομές και το πάρκο η στρατηγική περιλαμβάνει την υλοποίησή τους κυρίως από τη Lamda, όπως επίσης και για τα εμπορικά κέντρα όπου θα αξιοποιηθεί η μακροχρόνια εμπειρία του ομίλου, ενώ για το κομμάτι που αφορά τις κατοικίες, τη φιλοξενία, τους γραφειακούς χώρους, τη μαρίνα και τις λοιπές εγκαταστάσεις θα επιδιωχθούν joint ventures με επενδυτές που διαθέτουν εξειδίκευση στους συγκεκριμένους τομείς.

Στα ορόσημα μέχρι το τέλος του έτους, οι επιτελείς του ομίλου αναφέρουν:

α) καταρχάς αυτό του Ιουνίου για την έναρξη των κατεδαφίσεων,

β) εν συνεχεία στις αρχές Ιουλίου οπότε έχουν οριστεί η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις αρχές Ιουλίου καταρχάς των προσφυγών κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αλλά και της προσφυγής της Hard Rock που έχει αποκλειστεί, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με καζίνο IRC,

γ) στα τέλη Ιουλίου, ως εκτίμηση για την απόφαση επί της προσφυγής της Hard Rock,

δ) στα τέλη Σεπτεμβρίου ως εκτίμηση για την απόφαση επι των προσφυγών για την ΚΥΑ και τέλος

ε) στα τέλη Οκτωβρίου ως ημερομηνία για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων επί της έκτασης.

Η συνολική επένδυση για την πρώτη φάση του έργου αντιστοιχεί συνολικά στα 2 δισ. ευρώ. Σε ορίζοντα πενταετίας θα γίνει η ανάπλαση της παραλίας και μέρους του Μητροπολιτικού Πάρκου, το IRC, ο Πύργος Κατοικιών, τα εμπορικά κέντρα στη Βουλιαγμένης και στη μαρίνα, οι παραθαλάσσιες βίλες, το ενυδρείο, το πολυτελές ξενοδοχείο. Ως προς τη χρηματοδότηση για την εξασφάλιση των 2 δισ. ευρώ προβλέπονται:

  • Δανειακά κεφάλαια 850 εκατ. ευρώ
  • Κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ από την αύξηση κεφαλαίου
  • Κεφάλαια 400 εκατ. από έσοδα ενοικίων και τις πωλήσεις κατοικιών κατά τη διάρκεια κατασκευής,
  • Κεφάλαια από έκδοση ομολόγου άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Στην πρώτη φάση, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται στο 43% για τις κατοικίες, το 35% για τα δύο malls συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ., στο 10% από το IRC κ.τ.λ.. Στην περίοδο της πρώτης πενταετίας υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστούν συνολικά 800 σπίτια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.