ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στη συμφωνία Skroutz και CVC Capital

21:26 - 25 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στη συμφωνία Skroutz και CVC Capital
Σε τελική ευθεία η είσοδος της CVC Capital Partners στην δημοφιλή πλατφόρμα Skroutz.

Θέμα χρόνου αποτελεί η είσοδος της CVC Capital Partners ως στρατηγικού επενδυτή, στην ελληνική εταιρεία Skroutz, η οποία θεωρείται η κορυφαία εγχώρια ηλεκτρονική πλατφόρμα σύγκρισης τιμών καταναλωτικών αγαθών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, εγκρίνεται η συγκέντρωση επιχειρήσεων που αφορά στην απόκτηση αρνητικού αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία SAIGA S.à.r.l., εταιρεία ειδικού σκοπού της CVC, επί της εταιρείας Skroutz.

Με την απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι από την εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την αγορά πλατφoρμών σύγκρισης τιμών, την αγορά διαδικτυακών αγορών, την αγορά διαδικτυακής διαφήμισης και την αγορά πλατφορμών παραγγελιών έτοιμου φαγητού, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Η CVC Capital Partners, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity) στον κόσμο, αποτελεί έναν ισχυρό στρατηγικό σύμμαχο για την Skroutz στον επόμενο κύκλο ανάπτυξής της. 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί ορόσημο για την 15ετή ιστορία της Skroutz, η οποία ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, διατηρώντας ένα δυναμικό 300 εργαζομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.