ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UPS: Καθαρά έσοδα 1,8 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο

11:13 - 06 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
UPS: Καθαρά έσοδα 1,8 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο
Ενοποιημένα έσοδα ύψους 20,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 η εταιρεία Υπηρεσιών Logistics, UPS, καταγράφοντας αύξηση 13,4% συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της UPS, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια – αύξηση 8,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια και τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 7,4% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 2,03 δολάρια και τα προσαρμοσμένα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 2,13 δολάρια - αύξηση 8,7% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Βάσει Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών, τα αποτελέσματα περιελάμβαναν προ φόρων κόστη μετασχηματισμού ύψους 112 εκατομμυρίων δολαρίων, που ισοδυναμούν με 0,10 δολάρια ανά μετοχή. Κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, τα αποτελέσματα βάσει Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών περιελάμβαναν προ φόρων κόστη μετασχηματισμού ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων, που ισοδυναμούσαν με 0,02 δολάρια ανά μετοχή.

«Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα και καθοδηγήθηκαν κυρίως από μεταβολές στη ζήτηση που προέκυψαν από την πανδημία και περιλαμβάνουν την αύξηση του όγκου των κατ’ οίκον παραδόσεων, την αύξηση των αποστολών υλικού υγειονομικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση του COVID-19 αλλά και την ισχυρή εξαγωγική ζήτηση από την Ασία», δήλωσε η Carol Tomé, Chief Executive Officer της UPS. «Οι άνθρωποι της UPS κρατούν τον κόσμο σε λειτουργία κατά τη διάρκεια αυτής της απαιτητικής περιόδου και θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της ομάδας μας για τη σκληρή τους δουλειά και τις εξαιρετικές τους προσπάθειες να εξυπηρετήσουν τους πελάτες μας, τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους συναδέλφους τους».

iuxfgis

  • Ο μέσος ημερήσιος όγκος αυξήθηκε κατά 22,8%, αγγίζοντας τα 21,1 εκατομμύρια πακέτα την ημέρα.
  • Η ζήτηση για κατ’ οίκον παραδόσεις αυξήθηκε σε αυτό το τρίμηνο, αυξάνοντας αντίστοιχα τις B2C αποστολές κατά 65,2%.
  • Το λειτουργικό περιθώριο ανήλθε σε 9,0%. Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο ανήλθε σε 9,3%.

zfcfdss

  • Ο μέσος ημερήσιος όγκος αυξήθηκε κατά 9,8%, καθοδηγούμενος από ισχυρή εξαγωγική ζήτηση από την Ασία και από αύξηση στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη.
  • Το λειτουργικό περιθώριο ανήλθε σε 20,8%. Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο ανήλθε σε 22,7%.

ojikjhg

  • Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,5%, εξ’ αιτίας της ενισχυμένης εξαγωγικής ζήτησης από την Ασία, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη μικρότερη ζήτηση σε LTL και μεσιτεία φορτηγών οχημάτων νωρίτερα κατά το συγκεκριμένο εξάμηνο.
  • Το λειτουργικό περιθώριο ανήλθε σε 7,0%. Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο ανήλθε σε 7.3%.

Διευκρίνιση

Η UPS δεν παρέχει αποτελέσματα για τα έσοδα και τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή λόγω της αβεβαιότητας σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα και τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης. Η εταιρεία δεν είναι σε θέση να προβλέψει την έκταση του επιχειρηματικού αντίκτυπου ή τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού ή να υπολογίσει εύλογα τη λειτουργική της απόδοση σε μελλοντικά τρίμηνα.

«Αξιοποιώντας το εύρος και την ευελιξία του παγκόσμιου ολοκληρωμένου δικτύου μας, διαχειριστήκαμε με επιτυχία μια σειρά από επιχειρησιακές προκλήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του τριμήνου. Προχωρώντας εμπρός, εστιάζουμε στην αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των εσόδων για τη βελτίωση των περιθωρίων λειτουργίας στις ΗΠΑ μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Brian Newman, Chief Financial Officer της UPS. «Η ρευστότητα και η ταμειακή μας κατάσταση παραμένουν ισχυρές, επιτρέποντάς μας να επενδύσουμε στις δυνατότητες ενεργοποίησης μας σε αυτή την άνευ προηγουμένου περίοδο αναστάτωσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.