ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτές μέχρι 31 Αυγούστου οι αιτήσεις αποζημίωσης ειδικού σκοπού Ιουνίου

15:24 - 21 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Ανοιχτές μέχρι 31 Αυγούστου οι αιτήσεις αποζημίωσης ειδικού σκοπού Ιουνίου
Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ΚΥΑ σχετικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού.

Η ενίσχυση που αποφασίστηκε αφορά το μήνα Ιούνιο 2020 και την υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν από σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, με την προθεσμία να λήγει στις 31 Αυγούστου 2020.

Οδηγίες για την υποβολή Αίτησης 

Η αίτηση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο των δικαιούχων και της πλήρωσης των προϋποθέσεων και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, με την οποία δηλώνεται ότι ο αιτών δικαιούται την αποζημίωση ειδικού σκοπού σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 199/19.8.2020.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Προκειμένου να υποβληθεί αίτηση για την αποζημίωσης πρέπει να επιλέξετε:

- το αντίστοιχο τετραγωνίδιο της υπεύθυνης δήλωσης,

- το αντίστοιχο τετραγωνίδιο χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

- το πεδίο «Υποβολή αίτησης».

Σε περίπτωση που επιθυμείτε την ανάκληση της αίτησης μπορείτε να μεταβείτε στην αρχική σελίδα και αφού  εισέλθετε εκ νέου στην εφαρμογή, να αναιρέσετε την επιλογή « Αιτούμαι τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού» επιλέγοντας το σχετικό τετραγωνίδιο. Στην περίπτωση που εισέλθετε εκ νέου στην εφαρμογή εμφανίζεται το μήνυμα: «Στις […] ανακαλέσατε την αίτηση χορήγησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 21 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.