ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΤΕ: «Όχι» στο πλαφόν των 50 ατόμων για τα συνέδρια

18:42 - 01 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
ΣΕΤΕ: «Όχι» στο πλαφόν των 50 ατόμων για τα συνέδρια
Κατά του μέτρου περιορισμού της συμμετοχής στα συνέδρια μέχρι 50 ατόμων στρέφεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος στρέφεται κατά της ΚΥΑ με Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.53080 που δημοσιεύθηκε 29 Αυγούστου 2020. Η απόφαση με τίτλο «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», περιλαμβάνει τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κλπ. προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στην απόφαση, όπως τονίζει ο ΣΕΤΕ, προβλέφθηκαν τα 50 άτομα ως ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε ένα συνέδριο. «Η πρόβλεψη του συγκεκριμένου οριζόντιου περιορισμού, ο οποίος τίθεται ανεξάρτητα από το εμβαδόν και τη χωρητικότητα του χώρου που διεξάγεται το συνέδριο, είναι κατά την άποψη μας αδικαιολόγητος», αναφέρει επιστολή του προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου (φωτο), προς τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη κ.ά.

Ο κ. Ρέτσος σημειώνει ακόμη ότι τα συνέδρια διεξάγονται βάσει ειδικών αυστηρών πρωτοκόλλων που προβλέπονται προγενέστερη ΚΥΑ (Αριθμ. 10249/3-7-202), των οποίων η τήρηση λόγω της φύσεως της συγκεκριμένης δραστηριότητας διασφαλίζεται πλήρως.

Με τη νέα ρύθμιση, αναφέρει η επιστολή του ΣΕΤΕ, υποχρεώνεται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων να διακόψουν τη λειτουργία τους. Επίσης, με την απόφαση αυτή, «ουσιαστικά "ακυρώνεται" η υφιστάμενη ισχύς των υγειονομικών πρωτοκόλλων που είχαν καθιερωθεί πρόσφατα για το ασφαλές "άνοιγμα" των υβριδικών συνεδρίων (FtF σε συνδυασμό με διαδικτυακή παρακολούθηση), τα οποία είχαν εγκριθεί και ανακοινωθεί από το Υπουργείο Τουρισμού (03 Ιουλίου 2020) και κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία».

Οι άνθρωποι του ΣΕΤΕ θεωρούν ότι ο συνεδριακός τουρισμός έπρεπε να εξαιρεθεί από το μέτρο του πλαφόν των 50 συμμετοχών και ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή, καθώς με την εν λόγω απόφαση, «προωθείται στη χώρα μας η εξολοκλήρου απαγόρευση διεξαγωγής συνεδρίων και άλλων συναφών εκδηλώσεων». Κατά τον ΣΕΤΕ, δεν νοείται διοργάνωση συνεδρίου με λιγότερους από 50 συμμετέχοντες. 

«Ήδη», καταλήγει η επιστολή Ρέτσου, «με τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, σημαντικές συνεδριακές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το προσεχές χρονικό διάστημα εσωτερικού ή και διεθνούς χαρακτήρα ακυρώθηκαν», στερώντας την χώρα από έσοδα και προβολή που θα είχε ως προορισμός.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:54 - 01 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.