ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Energean: Βραβείο καλύτερης εταιρικής στρατηγικής στην Ευρώπη

16:18 - 07 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Energean: Βραβείο καλύτερης εταιρικής στρατηγικής στην Ευρώπη
Την αναγνώριση για τις επιδόσεις της σε περιβαλλοντικά θέματα αλλά και ζητήματα κοινωνικής ευθύνης και εταιρικής διακυβέρνησης πέτυχε η Energean, εξασφαλίζοντας μια σημαντική διάκριση, με τη βράβευση της από τον οργανισμό Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης CFI για την Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική στην Ευρώπη για το 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι κριτές του CFI.co επισήμαναν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Ως υποστηρικτής του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact), η Energean έχει θέσει ως στόχο την εκπομπή μηδενικών συνολικά ρύπων έως το 2050 και συνεισφέρει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, με την επιχειρησιακή της αριστεία καθώς και με την ισχυρή εταιρική της πολιτική σε κοινωνικό επίπεδο.
  • H κουλτούρα της βιώσιμης ανάπτυξης αναδεικνύει το ήθος της Energean και αντικατοπτρίζεται στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Report) της εταιρείας για το 2019, όπου οι επιχειρησιακές επιδόσεις είναι χειροπιαστά συνδεδεμένες με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.  
  • Η Energean έχει συνδέσει μέρος των αμοιβών της διοίκησής της με τις επιδόσεις στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης, έχει δεσμευθεί για διαφανή γνωστοποίηση της πορείας των εκπομπών ρύπων και συνεργάζεται με αρμόδιους οργανισμούς για την επιτάχυνση της μετάβασης σε έναν κόσμο με λιγότερους ρύπους .

Η Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι :«Η προσπάθεια της εταιρείας να αναδειχθεί μεταξύ των εταιρειών που ηγούνται στον τομέα των ESG κριτηρίων στην ενέργεια είναι ομαδική. Άλλωστε η έννοια “Ήθος” χαρακτηρίζει την κουλτούρα και τις αρχές της Energean και αποτελεί γνώμονα για κάθε βήμα μας», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.