ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Qualco και AstroΒank

13:58 - 14 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Qualco και AstroΒank
Ο Όμιλος Qualco και η AstroBank Public Company Limited (“AstroBank”), σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 3 Ιανουαρίου 2020, ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 74,9% του μετοχικού κεφαλαίου της νεοσύστατης Trusset Asset Management Limited (“Εταιρεία”), που εφεξής, μετονομάζεται σε QQuant Master Servicer Cyprus Limited, με την AstroBank να ελέγχει το 25,1% της Εταιρείας.

H Εταιρεία, μέχρι τούδε 100% θυγατρική της AstroBank, έχει αποκτήσει την επιχείρηση (“Επιχείρηση”) διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων της AstroBank. Στο πλαίσιο της απόκτησης και μεταβίβασης της Επιχείρησης, η νεοσύστατη Εταιρεία, έχει προσλάβει μέλη του προσωπικού της AstroBank τα οποία μέχρι σήμερα διαχειρίζονταν το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, βάσει της νομοθεσίας αναφορικά με τη Διατήρηση και Διασφάλιση των Δικαιωμάτων των Εργοδοτουμένων κατά τη Μεταβίβαση Επιχειρήσεων καθώς και την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή. Ταυτόχρονα,  έχει υπογραφεί 9ετές συμβόλαιο διαχείρισης του χαρτοφυλακίου αυτού με την AstroBank, με τη τελευταία να διατηρεί την ιδιοκτησία των δανείων και ακίνητης περιουσίας.

Ο Όμιλος Qualco, με εμπειρία άνω των 20 ετών, κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων αιχμής που καλύπτουν όλο το φάσμα του κύκλου ζωής της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Με έδρα την Αθήνα και παρουσία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Κύπρο, ο όμιλος Qualco εξυπηρετεί πάνω από 70 οργανισμούς, σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, ενώ έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων PIMCO. Σήμερα, ο Όμιλος Qualco απασχολεί πάνω από 500 εργαζόμενους και συνεργάτες, οι οποίοι καλύπτουν ένα σημαντικό εύρος εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Κεντρικός πυλώνας του Ομίλου, αποτελεί η QQuant Master Servicer (“Quant”), η κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στην Ελλάδα, αδειοδοτημένη από την Τράπεζα της Ελλάδος και η πρώτη ελληνική εταιρεία που απέκτησε διεθνή πιστοποίηση Διαχειριστή (Servicer) από τον οίκο Fitch, με rating 2-, που αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα της κλίμακας Fitch. Οι υπηρεσίες της Quant προς τράπεζες και διεθνείς επενδυτές στηρίζουν όλο το φάσμα εργασιών της διαχείρισης χαρτοφυλακίων απαιτήσεων, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και παρέχοντας καινοτόμες, ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των επισφαλειών με δίκαιο και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

Η AstroBank Public Company Limited είναι αδειοδοτημένο Πιστωτικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2008 και εποπτεύεται από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Με ένα δίκτυο που αποτελείται από 16 καταστήματα και γραφεία σε ολόκληρη την Κύπρο, η AstroBank είναι καλά εδραιωμένη στην τοπική αγορά, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής και διεθνούς πελατείας της.

Ο συνδυασμός της τοπικής γνώσης και τεχνογνωσίας της AstroBank με τις σημαντικές διεθνείς δυνατότητες, βέλτιστες πρακτικές αλλά και την κορυφαία τεχνολογία του Ομίλου Qualco, αναμένεται να καταστήσουν τη νεοσύστατη εταιρεία ως έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της κυπριακής αγοράς, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:01 - 14 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.