ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jumbο: Μετά τα Βαλκάνια βάζει πλώρη για τη Μέση Ανατολή

08:57 - 17 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Jumbο: Μετά τα Βαλκάνια βάζει πλώρη για τη Μέση Ανατολή
Τη σύναψη σύμβασης εμπορικής συνεργασίας με την ισραηλινή Fox Group ανακοίνωσε χτες η Jumbo με στόχο την επέκταση του δικτύου της στο Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα η ελληνική εταιρεία τονίζει ότι «στις 24.7.2020 προχώρησε σε σύμβαση εμπορικής συνεργασίας με την Fox Group, η οποία είναι ηγέτιδα στο χώρο του λιανεμπορίου στο Ισραήλ, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Tel Aviv, με 9 σήματα δικά της και 11 συνεργασίες franchise με εταιρείες με διεθνή παρουσία στο λιανεμπόριο. Με τη συμφωνία παρέχεται σε αυτή το αποκλειστικό δικαίωμα για το άνοιγμα στο Ισραήλ νέων καταστημάτων, που θα φέρουν το σήμα «Jumbo» και θα εμπορεύονται προϊόντα του Ομίλου μας. Λαμβανομένου υπόψη ότι η Fox Group θα πρέπει να επιτύχει τη διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων τοπικού χαρακτήρα, για να καταστεί στη συνέχεια δυνατή η υλοποίηση της συμφωνίας, το πρώτο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει περί το τέλος του έτους 2022».

Παράλληλα στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο όμιλος Jumbo είναι ένας υπερεθνικός όμιλος επιχειρήσεων, που λειτουργεί το δικό του δίκτυο καταστημάτων, που σήμερα ανέρχονται συνολικά σε 80 σε 4 χώρες. Τα 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 14 στη Ρουμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Jumbo έχει αναπτύξει το σύστημα δικαιόχρησης - franchise για την πύκνωση του δικτύου της σε Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο.

Πλέον με τη νέα συνεργασία ο ελληνικός όμιλος πατάει πόδι στη Μέση Ανατολή με σύμμαχο ένα πολύ μεγάλο παίκτη στο λιανεμπόριο που γνωρίζει τα τοπικά δεδομένα.

Η FOX ιδρύθηκε το 1942 από την οικογένεια Fox, που ειδικεύεται στην αγορά ενδυμάτων. Σήμερα, εκτός από το Ισραήλ έχει παρουσία σε 14 χώρες, διαθέτοντας 600 καταστήματα παγκοσμίως συνολικής επιφάνειας 110.000 τετραγωνικών μέτρων. Διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Tel Aviv, διαθέτει 9 σήματα δικά του και 11 συνεργασίες franchise με εταιρείες με διεθνή παρουσία στο λιανεμπόριο, όπως π.χ. με τη Nike. Όμως με τη συμφωνία του με τη Jumbo, εισέρχεται σε μια νέα για αυτόν κατηγορία όχι μόνο των παιγνιδιών αλλά και των προϊόντων για το σπίτι.

Η συμφωνία είναι 12ετούς διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 10 χρόνια από την παρέλευση των πρώτων 10 ετών από την ημερομηνία ανοίγματος του πρώτου καταστήματος.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.