ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β.Ε.Α: Ένταξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων στο υποχρεωτικό κούρεμα ενοικίων

12:04 - 01 Οκτ 2020 | Επιχειρήσεις
Β.Ε.Α: Ένταξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων στο υποχρεωτικό κούρεμα ενοικίων
Την ένταξη και των επιχειρήσεων που ανήκουν σε παραγωγικούς κλάδους, όπως κατασκευή – παραγωγή – μεταποίηση, στο θετικό μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για εθελοντικό και υποχρεωτικό κούρεμα ενοικίων ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης.

Με δεδομένο ότι η υγειονομική κρίση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, το θετικό μέτρο του εθελοντικού και υποχρεωτικού «κουρέματος» ενοικίων για 14 και 71 ΚΑΔ αντιστοίχως, σύμφωνα με την Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, είναι ανάγκη να επεκταθεί άμεσα και στις επιχειρήσεις με ΚΑΔ κατασκευής – παραγωγής – μεταποίησης, ειδικότερα όσες η δραστηριότητά τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Ενδεικτικά όπως με αυτές της κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης – υπόδησης, εστίασης, τροφίμων και ποτών, ειδών οικιακής και ατομικής υγιεινής, ειδών λαϊκής τέχνης.

«Η ανάγκη για συγκράτηση του τζίρου στη μικρή βιοτεχνική επιχείρηση, είναι η ίδια όπως και στο λιανικό εμπόριο και τους υπόλοιπους άλλους κλάδους. Να μην αποκλειστούν χιλιάδες επιχειρηματίες που έχουν ελπίδα βιωσιμότητας και αγωνίστηκαν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους όλη την περίοδο της κρίσης. Να ενταχθούν οι σχετικοί ΚΑΔ έστω και στο μέτρο του εθελοντικού κουρέματος, στην περίπτωση που το υπουργείο δεν έχει το δημοσιονομικό περιθώριο» τονίζει ο πρόεδρος Π. Ραβάνης».

Για λόγους ίσης μεταχείρισης των μεταποιητικών επιχειρήσεων και προστασίας των χιλιάδων θέσεων εργασίας, είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα την απόφασή της, εντάσσοντας και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις στο εν λόγω μέτρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.