ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜμΕ: Επιχορήγηση 5.000 έως 50.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

09:24 - 08 Οκτ 2020 | Επιχειρήσεις
ΜμΕ: Επιχορήγηση 5.000 έως 50.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής
Με ένα πρόγραμμα χορήγησης ρευστότητας 200 εκατ. η Περιφέρεια Αττικής προσπαθεί να στηρίξει τις επιχειρήσεις της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Χτες στο ιστορικό κτίριο του Ε.Σ.Α σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δημόπουλος με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας και μέλη του Δ.Σ. ανακοινώθηκε το πρόγραμμα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α, αφού ευχαρίστησε τους καλεσμένους για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος της Πλάκας, όπου με πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής οριοθετήθηκε η περιοχή που δραστηριοποιούνται τα αμιγώς τουριστικά καταστήματα της πόλης, μετέφερε την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Αθήνας και την πραγματικά δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Αθηναϊκό εμπόριο και ειδικότερα στην αγορά του κέντρου.

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας στα αιτήματα εμπορικού κόσμου, ανακοίνωσε από την έδρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αθήνας το επιδοματικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που απευθύνεται στοχευμένα στις πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής τις επόμενες ημέρες θα διαμορφώσει τα κριτήρια για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την κατανομή του οικονομικού πακέτου.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή ανακοίνωση ο Πρόεδρος Σταύρος Καφούνης, πρότεινε την πλήρη στήριξη των επιχειρήσεων με κύριο κριτήριο την πτώση του τζίρου, τη συνεργασία στα θέματα ασφάλειας και υποδομών της πρωτεύουσας, όπως και στον συντονισμένο σχεδιασμό δράσεων με τον Δ. Αθηναίων, για την προβολή της πόλης και την προσέλκυση επισκεπτών - καταναλωτών στη πολύπαθη Αθηναϊκή αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον κ. Καφούνη ο τζίρος των επιχειρήσεων συνεχίζει την καθοδική του πορεία τις τελευταίες εβδομάδες κάτι που εντείνει τις ανησυχίες για πιθανά λουκέτα που μπορεί να φτάσουν στο 15% της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000 έως 50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis θα είναι από τις 12/10/2020 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 6/11/2020 και ώρα 15.00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν επιχορήγηση και δεν υπάρχει η υποχρέωση της επιστροφής των χρημάτων. Στην περίπτωση που δοθούν από 10.000 ευρώ στους αιτούντες ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που θα χρηματοδοτηθεί ανέλθει σε 20.000.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας θεωρεί ότι το βασικό κριτήριο πρέπει να είναι πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι και στο πρόγραμμα να ενταχθούν επιχειρήσεις που εμφανίζουν χαμηλό ετήσιο τζίρο και ενδεικτικά αναφέρει να είναι μικρότερος από 150.000 ευρώ.

Γιώργος Αλεξάκης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:26 - 08 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.