ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα εισαγωγή στη Wall Street με ελληνικό «άρωμα»

16:48 - 13 Οκτ 2020 | Επιχειρήσεις
Νέα εισαγωγή στη Wall Street με ελληνικό «άρωμα»
Η Advent Technologies, η «ελληνικής καταγωγής» εταιρεία με έδρα στις ΗΠΑ που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) επόμενης γενιάς, με σκοπό την παραγωγή ενέργειας από υδρογόνο με μηδενικούς ρύπους και μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NASDAQ).

Η εισαγωγή της Αdvent στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί μέσω συγχώνευσης με την AMCI (εταιρεία SPAC, Special Purpose Acquisition Company) και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020. H νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Advent και της AMCI θα ονομάζεται Advent Technologies Holdings Inc. και τα στελέχη της Advent θα αναλάβουν τη διοίκησή της. Η αποτίμηση της νέας εταιρείας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 358 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει οριστική συμφωνία, η ολοκλήρωση της οποίας εναπόκειται στην έγκριση των μετόχων της AMCI και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Αdvent σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει fuel cells (κυψέλες καυσίμου) επόμενης γενιάς που αναμένεται να αντικαταστήσουν τις μηχανές εσωτερικής καύσης και τις γεννήτριες. Διατηρεί και αναπτύσσει εμπορικές συνεργασίες σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη κι έχει συνιδρυθεί από τον Δρ. Βασίλη Γρηγορίου, πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), και από ομάδα ερευνητών του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ITE) και του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς και συνεργασίες με το ΕΙΕ και το Πανεπιστήμιο Northeastern στις ΗΠΑ, καθώς και με την εταιρεία BASF. Επί του παρόντος, η Advent διατηρεί ερευνητική και παραγωγική δραστηριότητα τόσο στην Πάτρα, όσο και στις ΗΠΑ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 13 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.