ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Play του ομίλου Olympia

11:18 - 29 Οκτ 2020 | Επιχειρήσεις
Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Play του ομίλου Olympia
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ενέκρινε, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Συγχωνεύσεων, την εξαγορά της Play Communications S.A., εταιρίας του ελληνικού ομίλου Olympia Development στην Πολωνία, με έδρα το Λουξεμβούργο, από την γαλλική Iliad S.A.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, η Iliad ελέγχεται από τον κ. Xavier Niel και δραστηριοποιείται ως πάροχος σταθερών και κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σταθερού Διαδικτύου και τηλεόρασης στη Γαλλία και κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ιταλία.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συναλλαγή δεν θα δημιουργούσε προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένης της απουσίας οριζόντιων αλληλεπικαλύψεων μεταξύ των δραστηριοτήτων των εταιρειών, καθώς δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική εταιρεία Iliad συμφώνησε να εξαγοράσει την πολωνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Play έναντι 2,2 δισ. ευρώ, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη.

Η Iliad πρόσφερε την τιμή των 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει δεχτεί δεσμευτικές προσφορές των δύο μετόχων που ελέγχουν την Play -της ελληνικής εταιρείας Olympia Development και της ισλανδικής Novator Partners- για το πακέτο μετοχών τους 40%. Η προσφορά της Iliad είναι κατά 39% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Η Iliad έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά ενός πακέτου ελέγχου 40% από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Play με την ίδια τιμή (δηλαδή 39 ζλότι ανά μετοχή), η οποία θα δώσει στην Iliad την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο Διευθυντών της Play», ανέφερε η Iliad σε ανακοίνωσή της

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.