ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εστίαση: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν 50 σύλλογοι

11:05 - 03 Νοε 2020 | Επιχειρήσεις
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιδιώκουν πενήντα σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα, τονίζοντας σε σχετική επιστολή τους πως "η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές".

Ειδικότερα, την επιστολή υπογραφούν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και όπως υπογραμμίζουν, ζητούν "χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος και μένοντας μακριά από την δημιουργία εντυπώσεων, μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό"

Στόχος των συλλόγων του κλάδου που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας, είναι να εξηγήσουν και να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις για την επιβίωση του.

Όπως σημειώνουν για τα μέτρα στήριξης της εστίασης, "τα οριζόντια μέτρα στήριξης, χωρίς κανέναν κλαδικό διαχωρισμό, οδήγησε σε σπατάλη πολύτιμων πόρων καθώς 8 μήνες μετά ο κλάδος έχει συσσωρεύσει επιπλέον χρέη.

Η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά και να λειτουργήσει σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον όταν η υγειονομική κρίση παρέλθει", υπογραμμίζουν.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.