ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μαστοριά της ηπειρώτικης κουζίνας στα ΑΒ

14:43 - 16 Νοε 2020 | Επιχειρήσεις
Η μαστοριά της ηπειρώτικης κουζίνας στα ΑΒ
Έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι Γεύσεις Ελλάδας της ΑΒ Βασιλόπουλος μας ταξιδεύουν στην Ήπειρο μέσα από τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και νοστιμιάς.

Ήπειρος. Μια μαγευτική, ορεινή περιοχή της χώρας μας, που φέρνει μαζί της ξεχωριστές ιστορίες γεύσης.

Ταξιδεύουμε στα Ιωάννινα, στο Μέτσοβο, στο Σούλι, στα Τζουμέρκα… Τα λαχταριστά λουκάνικα (“ΑΒ Επιλογή”, Καρνάτο, Κασσιάτο), τα γκουρμέ τυριά (μετσοβόνε, γραβιεράκι 8μηνης ωρίμασης, βλαχοτύρι, κεφαλοτύρι, πεκορίνο 15μηνης ωρίμασης), οι πεντανόστιμες φαρδιές χυλοπίτες “ΑΒ Επιλογή” φτιαγμένες από αγνά σιτηρά και τα περίφημα κρασιά από το ιστορικό Κατώγι Αβέρωφ, υπόσχονται μια γευστική πανδαισία που θα καθηλώσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ανακαλύπτουμε, όμως, και την ιστορία του κοτόπουλου “ΑΒ Επιλογή”, που έρχεται από την Ήπειρο και έχει κατακτήσει τις γευστικές κορυφές του κόσμου. Μεγαλώνει σε ορεινές φάρμες της γιαννιώτικης υπαίθρου από διασταύρωση επιλεγμένων φυλών του είδους του, ενώ το καθαρό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλει στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κρέατος. Η εκτροφή του διαρκεί πάνω από 50 ημέρες και, έτσι, έχει περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί πλήρως. Όλο αυτό το διάστημα τρέφεται αποκλειστικά με φυτικές τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι, που του χαρίζουν το ιδιαίτερο χρώμα του. Ο τρόπος εκτροφής και η συγκεκριμένη φυλή το διαφοροποιούν γευστικά και θρεπτικά. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, απέσπασε την υψηλότερη διάκριση - 3 αστέρια - του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης 2018, από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi, αλλά και την προτίμησή σας! Μπορείτε να το απολαύσετε κάνοντας μια επίσκεψη στο κοντινό σας κατάστημα ΑΒ και να προμηθευτείτε αυτό που ικανοποιεί τις δικές σας προσωπικές ανάγκες (Φρέσκο Ελληνικό Συσκευασμένο, Μπούτι Φρέσκο Ελληνικό, Φιλέτο Στήθος Ελληνικό, Φρέσκο Ελληνικό Χύμα).

Η Ήπειρος και οι παραγωγοί της, λοιπόν, ήρθαν στα ΑΒ από τις 12 Νοεμβρίου και για έναν περίπου μήνα, για να δώσουν στις Γεύσεις Ελλάδας τα καλούδια της γαστρονομικής μαστοριάς τους.

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι.

Μάθε περισσότερα, εδώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.