ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

P&G-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πρόγραμμα στήριξης αστέγων

13:59 - 23 Νοε 2020 | Επιχειρήσεις
P&G-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πρόγραμμα στήριξης αστέγων
Για την προστασία και τη φροντίδα των ευάλωτων ομάδων, η P&G μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν ένα πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων στήριξης 2.000 άστεγων συνανθρώπων μας, στα μεγάλα αστικά κέντρα στη χώρα μας – Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Από το Νοέμβρη και για τους επόμενους 12 μήνες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μία κινητή μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επανδρωμένη με εθελοντές Σαμαρείτες, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, θα καλύπτει βασικές ανάγκες των αστέγων σε τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες καθώς και θα προσφέρει ιατρική, υγειονομική και οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε σχετικά: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει διαχρονικά την πολιτεία στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και υγειονομικών κρίσεων. Στο πλαίσιο των πολυδιάστατων και πολυποίκιλων δράσεων του Ε.Ε.Σ. εντάσσεται και η στοχευμένη ανθρωποκεντρική ενεργητική προσέγγιση (streetwork) ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι άστεγοι. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας, μέσω της προσφοράς βασικών ειδών υγειονομικής φροντίδας, της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και της έγκαιρης-έγκυρης ενημέρωσής τους, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Είναι σημαντικό για εμάς σε αυτήν την προσπάθεια να έχουμε αρωγούς, όπως η P&G, ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το έργο μας».

Η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική για την P&G που όπως δεσμεύεται να φροντίζει με τα προϊόντα της την υγεία και υγιεινή εκείνων που τα εμπιστεύονται καθημερινά, αναλαμβάνει και την ευθύνη να στέκεται δίπλα και στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, στηρίζοντάς τους στη δική τους καθημερινότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.