ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Quest:Πανδημία και νέες συνθήκες ζωής ανεβάζουν τους τζίρους–Επενδύσεις στις ταχυμεταφορές

13:27 - 27 Νοε 2020 | Επιχειρήσεις
Quest:Πανδημία και νέες συνθήκες ζωής ανεβάζουν τους τζίρους–Επενδύσεις στις ταχυμεταφορές
Ανεβάζει τον πήχη του επενδυτικού του προγράμματος ο όμιλος Quest με αιχμή τις νέες ευκαιρίες – ανάγκες που δημιουργεί η συγκυρία.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στα πλαίσια του τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα 9μήνου οι ΑΠΕ και η ενίσχυση του κλάδου ταχυμεταφορών θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Έτσι αναμένεται να επενδυθούν ποσά μεταξύ των 24 και των 28 εκατ. ευρώ για το 2020 ο όμιλος Quest αντί για 16 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά θα πάνε σε αγορά ενός ακόμη φωτοβολταϊκού πάρκου (θα διατεθούν γύρω στα 3,5 εκατ. ευρώ), και στην επένδυση της ACS που αφορά το νέο της αποθηκευτικό κέντρο στο Αιγάλεω (σύνολο 31-32 εκατ. ευρώ, όπου μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα πάνω από το 50% αυτής).

Παράλληλα ο όμιλος θα προχωρήσει σε διανομή πρόσθετου μερίσματος 10,7 εκατ. προς τους μετόχους μέσα στο Δεκέμβριο (0,30 ευρώ ανά τίτλο). Επίσης με βάση τη διοίκηση αναμένεται επέκταση των δραστηριοτήτων του oμίλου στο χώρο των κλιματιστικών (στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

«Έχουμε ως στρατηγική μας να προχωρούμε σε επενδύσεις που θα βελτιώνουν τα περιθώρια κέρδους και με αυτό το δεδομένο αποφασίσαμε να μπούμε στον κλάδο του κλιματισμού. Πρόκειται για ένα κλάδο με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ο οποίος αποτελεί στην ουσία μια επέκταση του τομέα πώλησης προϊόντων πληροφορικής», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings, Απόστολος Γεωργαντζής,

Πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα ο όμιλος ανακοίνωσε την ανάληψη της αποκλειστικής διανομής για την ελληνική αγορά του συνόλου των προϊόντων κλιματισμού του οίκου GREE, ο οποίος όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντζής είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων κλιματισμού παγκοσμίως.

Σε σχέση με τις ψηφιακές πληρωμές όπου όμιλος έχει ισχυρή παρουσία με τη Cardlink, όπως ειπώθηκε, αναμένονται χαμηλότερες οικονομικές επιδόσεις σε σχέση με το 2019. Ωστόσο νέα συμφωνία με τράπεζες αναμένεται να βελτιώσει τα μεγέθη της από το 2021.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση είναι αισιόδοξη για τη φετινή χρονιά αναμένοντας για το σύνολο του 2020 σε όλους τους δείκτες βελτίωση σε σχέση με το 2019 καθώς οι περισσότεροι κλάδοι στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος (τεχνολογία, ταχυμεταφορές, ηλεκτρονικό εμπόριο) ενισχύονται από τις νέες καταναλωτικές συνήθειες που διαμορφώνονται στη μετά Covid εποχή.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 27 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.