ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «μάτι» της Επ. Ανταγωνισμού οι Ελλάκτωρ, Reggeborgh, ΓΕΚ Τέρνα

14:03 - 05 Ιαν 2021 | Επιχειρήσεις
Σειρά ερωτημάτων έχει στείλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις διοικήσεις της ολλανδικής Reggeborgh, της Ελλάκτωρ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας από στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας. Στα ερωτήματα που έχουν τεθεί περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το μετοχολόγιο των τριών εταιρειών, οι θυγατρικές που διαθέτουν, τα ονόματα των μελών του διοικητικού συμβουλίου, κ.ά.

Από τις προκαταρκτικές ερωτήσεις που έχουν τεθεί προκύπτει πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναζητεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν την επιρροή που ασκεί η ολλανδική εταιρεία στη διοίκηση των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Eλλάκτωρ.

Υπενθυμίζεται πως η Reggeborgh κατέχει το 30,2% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά και σημαντικό ποσοστό της Eλλάκτωρ ενώ έχει ζητήσει την αλλαγή διοίκησης της τελευταίας με έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Από τότε που οι Ολλανδοί συμφώνησαν με τον Λεωνίδα Μπόμπολα ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα μελλοντικής αγοράς του ποσοστού (περί το 12%) που έχει στην Eλλάκτωρ, το επιχείρημα όσων θεωρούν πως δεν υφίσταται ζήτημα με τη διπλή συμμετοχή στους δύο ομίλους (Eλλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) επικεντρώνεται στο εξής σημείο: Ο ολλανδικός όμιλος δεν ασκεί έλεγχο στη διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αφού δεν έχει διορίσει μέλη που να τον εκπροσωπούν σ’ αυτό.

Οι ίδιοι παράγοντες υπενθυμίζουν πως η Reggeborgh κατέχει ήδη το 100% της ολλανδικής κατασκευαστικής εταιρείας VolkerWessels, μιας εκ των ισχυρότερων της χώρας με παρουσία σε αρκετές αγορές διεθνώς, χωρίς να έχει τεθεί ζήτημα από κάποια αρχή ανταγωνισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 05 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.