ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΒΟ: Εκκίνηση της νέας εποχής με ισραηλινή «σφραγίδα»

09:43 - 13 Ιαν 2021 | Επιχειρήσεις
ΕΛΒΟ: Εκκίνηση της νέας εποχής με ισραηλινή «σφραγίδα»
Η πρώτη δόση εκ των τριών από το συνολικό τίμημα των 3 εκατ. για την απόκτηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κατατέθηκε χτες από το ισραηλινό σχήμα PLASAN - SK Group, ενώ υπογράφηκε και η σχετική σύμβαση κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για το γύρισμα σελίδας στην ελληνική εταιρία.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής του εργοστασίου για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα ΕΛΒΟ η PLASAN SASA Ltd κατέχει το 47,6% του μετοχικού κεφαλαίου, αντίστοιχο ποσοστό ελέγχει η NASKA Industries - SK Group Ltd και ο κ. Αριστείδης - Ανάργυρος Γλύνης το 4,8%. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Όρλυ Κατσάβ - Πελέγκ ως πρόεδρο, και μέλη τους κ.κ. Σούκι - Χαΐμ Σβαρτς, Ντάν Ζιβ και Αζριέλ Μπιμερστάϊν. Επίσης το Ελληνικό Δημόσιο διατηρεί δικαίωμα προαιρέσεως για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό έως 21% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Να σημειωθεί ότι στο καταστατικό αναφέρεται ότι οι μέτοχοι απαγορεύεται να προσφέρουν ή μεταβιβάσουν τις μετοχές της εταιρείας που κατέχουν, εν όλω ή εν μέρει, σε τρίτο μέρος το οποίο κατά την άποψη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ασκεί άμεση ανταγωνιστική δραστηριότητα προς την ΕΛΒΟ καθώς και ότι οποιαδήποτε μεταβίβαση μετοχών της εταιρείας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έγκριση του διοικητικού της συμβουλίου.

Επίσης απαγορεύεται η σύσταση εμπράγματων βαρών επί των μετοχών, δηλαδή οι μέτοχοι δεν επιτρέπεται να ενεχυριάσουν ή να συστήσουν εμπράγματα βάρη στις μετοχές τους εν όλω ή εν μέρει.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.