ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Pipe Life στη Θήβα

19:48 - 09 Φεβ 2021 | Επιχειρήσεις
«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Pipe Life στη Θήβα
Σε «λουκέτο» του εργοστασίου που διατηρεί στη Θήβα φαίνεται ότι προχωρά η Pipe Life, όπως καταγγέλλει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), η οποία ζητάει την αποφυγή των ομαδικών απολύσεων.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 70 άτομα, το μέλλον των οποίων βρίσκεται στον «αέρα», μετά την απόφαση για κλείσιμο της παραγωγικής μονάδας στη Βοιωτία.

Η Pipe Life δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής σωλήνων και διαθέτει παρουσία σε 27 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, μέσω 28 εργοστασίων.

Η ελληνική θυγατρική, PipeLife Ελλάς Α.Ε., ιδρύθηκε το 1992, εστιάζοντας στην παραγωγή συστημάτων πλαστικών σωλήνων από πολυαιθυλένιο (PE), πολυπροπυλένιο (PP) και PVC με εφαρμογές στην Οικοδομή, τα Τεχνικά έργα, την Γεωργία και τη Βιομηχανία.

H ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την εταιρεία PIPE LIFE, η οποία με μία αιφνιδιαστική κίνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Θήβα.

Οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει πολλές θυσίες με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, η Διοίκηση της εταιρείας αφήνει στο δρόμο 70 οικογένειες.

Η Συνομοσπονδία, στηρίζει τις ενέργειες του Εργατικού Κέντρου Θήβας το οποίο μαζί με το Σωματείο των εργαζομένων προσπαθούν να αποτρέψουν το κλείσιμο της επιχείρησης.

Καλούμε παράλληλα το ΣΕΠΕ να παρέμβει άμεσα και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:53 - 09 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.